do 11 aug - 2022 donderdag 11 augustus 2022

QFFU | Peter von Kant

Click or scroll for English

Peter von Kant is een succesvolle en beroemde regisseur. Hij woont samen met zijn assistent Karl, die hij graag vernedert. Dan ontmoet hij Amir, een hele knappe en bescheiden man, en wordt stapelverliefd. Niet snel daarna wonen ze samen en helpt Peter Amir om door te breken in de filmwereld. Dat lukt, Amir schittert als de sterren van de hemel. Aan de roem van deze fonkelende ster zit echter ook een keerzijde waar Peter treuriger wijs niet veel later achter komt.

Er wordt een inleiding verzorgd door een explicateur van het QFFU.

 

Over QFFU – Genieten van de mooiste queerfilms
Het Queer Film Festival Utrecht (QFFU) is sinds 2019 hét LHBTQI+ filmfestival van Utrecht. Het festival heeft een unieke programmering op het vlak van queerfilms in combinatie met een amuserend en verdiepend randprogramma.  

Zichtbaarheid en verbinding staan bij ons op de eerste plek. Zichtbaarheid op het witte doek is belangrijk, maar ook heeft elke letter en elk individu uit de LHBTQI+ gemeenschap een eigen verhaal. Daarom heeft het QFFU als doel om zoveel mogelijk verhalen te vertellen, voor herkenning, educatie en ontspanning. 
Het festival duurt van 19 tot en met 28 augustus. www.qffu.nl 

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

ENGLISH

Peter Von Kant is a successful and famous director. He lives with his assistant Karl, whom he loves to humiliate. Then he meets Amir, a very handsome and modest man, and falls madly in love. Not soon after, they live together and Peter helps Amir to break through in the film world. This succeeds, Amir shines like the stars in the sky. However, the fame of this shining star also has a downside, which Peter sadly discovers not much later.

This movie will be preceded by a short introduction by QFFU.

Alle films