di 28 mei - 2019 dinsdag 28 mei 2019

QFFU – A Single Man

Hoogt on Tour & Queer Film Festival Utrecht

Hoogt on Tour en het Queer Film Festival Utrecht presenteren mooie, interessante en inclusieve films bij Molen de Ster tijdens Midzomergracht festival 2019.

23 juni – A Single Man

In het Los Angeles van 1962 heeft George (Colin Firth), een Britse professor van 52 jaar, moeite zijn leven weer op de rails te krijgen na de dood van zijn partner (Matthew Goode). George leeft in het verleden zonder oog te hebben voor de toekomst. Bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Julianne Moore) probeert hij zich staande te houden. De 48 jarige Charley heeft echter haar eigen problemen met de toekomst en het verval van haar lichaam. Een jonge student van George die worstelt met zijn identiteit bemerkt in George een gelijkgestemde en achtervolgt hem.

A Single Man is de verfilming van de roman ‘A Single Man’ van Christopher Isherwood en is het regiedebuut van mode icoon Tom Ford. Een romantisch verhaal over liefde, eenzaamheid en het belang van de kleine momenten in het leven.

English synopsis: 
Former fashion impresario Tom Ford directs this drama based on a short story by Christopher Isherwood. In a BAFTA-winning performance, Colin Firth stars as George Falconer, a middle-aged English professor in 1960s Los Angeles, who is grieving the recent death of his long-time partner Jim (Matthew Goode). The relationship between the two men is traced in a series of flashbacks. Meanwhile, over the course of a single day, George dwells on his past and his seemingly bleak future; seeks consolation from his closest friend, Charley (Julianne Moore) and is stalked by over-enthusiastic student Kenny (Nicholas Hoult).

A Single Man // Tom Ford // Verenigde Staten // 2009 // Drama // 99 min. // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets en praktische informatie 
Locatie – Molen de Ster: Molenpark 3, ingang via de Floresstraat, 3531 ET Utrecht
Aanvangstijd – 20.00 uur

Prijs 
•         Regulier: €10,-
•         Student €9,-
•         U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
•         Cineville: €0,-

Tickets zijn alleen online te koop via de website van Hoogt on Tour. Log in met je Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen.

Midzomergracht
Het Queer Film Festival is onderdeel van Midzomergracht 2019 van 21 t/m 28 juni. Tien dagen lang allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, sport, debat en ontmoeting, bijzondere exposities en een scala aan feesten. Door de fantastische, typisch Utrechtse sfeer is Midzomergracht aantrekkelijk voor een breed publiek.

Hoogt on Tour 
Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

 

Tickets

Alle films