vr 8 jul - 2022 vrijdag 8 juli 2022

Previously Unreleased | After Love vanaf 25 augustus

Ze waren wel te zien op de grote filmfestivals in binnen- en buitenland, maar nog niet bij Hoogt on Tour. Ten onrechte! Daarom zie je in juli en augustus wekelijks films die niet eerder te zien zijn geweest in filmtheaters. Als laatste in de reeks zien we de beste Britse film van 2021: After Love van Aleem Khan.

 

De vrouw van veerbootkapitein Ahmed in Dover doet na diens dood een opzienbarende ontdekking. After Love van Aleem Khan werd uitgeroepen tot Beste Britse film van het jaar. Hoofdrolspeelster Joanna Scanlan won een BAFTA-award voor ‘Best Leading Actress’ en de film werd geselecteerd voor de Sémaine de la Critique op het filmfestival Cannes 2020.

After Love is een intrigerend portret van beginzestiger Mary Hussain. Ooit bekeerde Mary zich tot de islam om met haar grote liefde te kunnen trouwen. Al jarenlang leidt ze met veerbootkapitein Ahmed een tevreden bestaan aan de Britse kust, als Ahmed plotseling getroffen wordt door een dodelijke hartaanval. Bij het doorlopen van Ahmeds papieren staat Mary nog een schok te wachten: in Ahmeds portefeuille vindt ze een foto van een vrouw. Mary reist naar Calais om verhaal te halen, maar de ontmoeting met deze Geneviève kent een onverwacht verloop.

After Love heeft iets van een thriller, maar is ook een intrigerend portret van twee contrasterende vrouwenlevens, onverwacht verlies en een huwelijk op basis van culturele assimilatie.

Alle films