wo 22 mei - 2024 woensdag 22 mei 2024

Peuterbios

Omdat film kijken een van de leukste dingen is die er bestaan, omdat film je fantasie prikkelt en omdat film meer is dan even een beetje afleiding, organiseert Hoogt on Tour de Peuterbios. We kijken samen naar een aantal films, speciaal geselecteerd voor kinderen vanaf 2 jaar. Alle filmpjes worden ingeleid en besproken door onze enthousiaste filmdocent Eza Doortmont. En nee, niemand hoeft stil te blijven zitten!

We kijken naar meerdere korte films, die speciaal geselecteerd zijn voor de leeftijd vanaf 1,5 à 2 jaar. We maken de zaal niet pikdonker en we zijn met peuters onder elkaar, dus reageren tijdens en na de filmpjes is echt niet erg. Dat hoort erbij zelfs. Doe gezellig mee bij een nieuw peuterfilmfeestje op zondag 2 juni.

 

De films

Schoenmaten (5.52 min)

Wanneer een tapdanser een van zijn dansschoenen verliest, neemt zijn chaotische zoektocht steeds extremere vormen aan. En dat zie je terug aan deze eigenzinnig vormgegeven animatie zelf.

Waar is Ko? (6.43 min)

Cas krijgt een konijn cadeau op zijn verjaardag. Maar de volgende dag is Ko uit zijn hok verdwenen. En tja, wat doe je dan? Dan ga je ’m achterna! Bij zijn zoektocht ontmoet hij Mol, en vindt hij elke keer als hij bovengronds komt een nieuwe verrassing. Zou hij zijn nieuwe vriendje weer vinden?

Tides (3.40 min)

Tragikomische stop-motionanimatie over zeepierensteker Hessel, die tijdens zijn zware werk op de Waddenzee hulp krijgt uit onverwachte hoek. Over meeuwen, ABBA en de winnaar die alles meeneemt.

Inkt (2 min)

In deze Ultrakorte animatiefilm volgen we een Inktvis die graag schoonmaakt en opruimt, maar ook al heb je nog zoveel armen, soms kun je er toch nog net niet bij.

Dodu – The Cardboard Boy (5 min) 

Dodu, de jongen van karton, beleeft met zijn vriendje het lieveheersbeestje spannende avonturen. De zee, de maan, het bootje waarin ze varen, alles is van karton.

Alle films