ma 11 dec - 2023 maandag 11 december 2023

Peuterbios

Omdat film kijken een van de leukste dingen is die er bestaan, omdat film je fantasie prikkelt en omdat film meer is dan even een beetje afleiding, organiseert Hoogt on Tour de Peuterbios. We kijken samen naar een aantal films, speciaal geselecteerd voor kinderen vanaf 2 jaar. Alle filmpjes worden ingeleid en besproken door onze enthousiaste filmdocent Eza Doortmont. En nee, niemand hoeft stil te blijven zitten!

Het afgelopen jaar heeft Hoogt in Bieb Neude al een aantal keer de Peuterbios georganiseerd. De een was nog leuker dan de ander. Daarom openen we ook deze kerstvakantie weer de bios voor de allerkleinste filmfans.

We kijken naar meerdere korte films, die speciaal geselecteerd zijn voor de leeftijd vanaf 1,5 à 2 jaar. We maken de zaal niet pikdonker en we zijn met peuters onder elkaar, dus reageren tijdens en na de filmpjes is echt niet erg. Dat hoort erbij zelfs. Doe gezellig mee bij een nieuw peuterfilmfeestje op zondag 7 januari 2024.

De korte films

Aeronaut

Kevin droomt ervan piloot te worden zodat hij, samen met zijn zusje Jaimy, kan ontsnappen. Maar op een dag wordt zijn broederlijke liefde wel heel erg op de proef gesteld: zijn zusje heeft zijn nieuwe modelvliegtuig te pakken.

Grote wolf & kleine wolf

Grote Wolf woont heel gelukkig in zijn eentje onder een prachtige boom, tot op een dag een klein wolfje bij hem intrekt. Wolfje eet zijn eten op, gooit zijn spullen door de war, snurkt, kortom: hij is een enorme lastpost. Maar als Wolfje weer is vertrokken, realiseert Grote Wolf zich hoezeer hij zijn kleine kameraadje mist.

Bristles

Wanneer de mooiste kwast uit de pot plots uitdroogt, zet hij alles op alles om zijn prachtige haardos te redden om weer te kunnen verven.

Familles de jeunes chilles

Een moeder met zes jonge hondjes. Ze stoeien, slapen, verzorgen een ziek hondje en op zondag maken ze een mooie wandeling met een strik om.

Looks

Een grijze lynx past niet zo goed in een wereld die bestaat uit bontgekleurde dieren. Hij wordt buitengesloten en gepest door zijn gekleurde soortgenoten. In zijn zoektocht naar acceptie neemt hij uiteindelijke drastische maatregelen.

Alle films