wo 6 mrt - 2024 woensdag 6 maart 2024

Peuterbios | Hoogt x Kaboom Festival

Peuterbios komt deze dag met een speciale Kaboom Festivaleditie met korte animatiefilms voor de allerkleinsten, ingeleid en besproken door onze filmdocent Eza Doortmont.

Omdat film kijken een van de leukste dingen is die er bestaan, omdat film je fantasie prikkelt en omdat film meer is dan even een beetje afleiding, organiseert Hoogt on Tour de Peuterbios. We kijken samen naar een aantal films, speciaal geselecteerd voor kinderen vanaf 2 jaar. We maken de zaal niet pikdonker en we zijn met peuters onder elkaar, dus reageren tijdens en na de filmpjes is echt niet erg. Dat hoort erbij zelfs. Doe gezellig mee. Echt niemand hoeft stil te blijven zitten!

De films

Die ene voor mij

Akane Nakamoto – Japan, 2023 – 3 min.

Een handgetekende animatie van levende wezens, een enkele cel geboren op de bodem van de zee, die herboren wordt en van vorm verandert terwijl het zijn bestemming najaagt.

De Brug

Sohyun Kim – Zuid Korea, 2023 – 6 min.

Het verhaal begint in een bos. Wat als een rots levend wordt en beweegt? Een film die mogelijke conflicten onderzoekt die kunnen ontstaan tussen een rots die als brug fungeert en de dieren in het bos.

De Egel

Daniela Hýbnerová – Tsjechië, 2023 – 2 min.

Twee kinderen stellen zich de vaardigheden van een egel voor en een van hen probeert iets uit dat een averechts effect heeft.

Kogelvis

Julia Ocker – Duitsland, 2022 – 4 min.

In een oceaan vol grote, slechte vissen probeert de kogelvis zo groot en sterk mogelijk te worden.

Ga weg, Alfred!

Célia Tisserant & Arnaud Demuynck – Frankrijk/België, 2023 – 11 min.

Het verhaal is gebaseerd op het boek Ga weg, Alfred! van Catherine Pineur en volgt Alfred die uit zijn land moest vluchten vanwege de oorlog. Hij zwerft alleen rond tot hij Sonia ontmoet.

Meer Kaboom vind je op kaboom.nl

Alle films