ma 20 mrt - 2023 maandag 20 maart 2023

Last Dance | SPRING Festival x Hoogt (voorpremière)

Dans is geweldig om naar te kijken, maar ook om te doen. En deze Franse feelgood film van Delphine Lehericey bewijst dat je nooit te oud bent om mee te doen aan een hedendaagse dansvoorstelling.

Met korte inleiding (in het Engels) door Grzegorz Reske, artistiek directeur van SPRING Performing Arts Festival, voorafgaand aan de film, over choreograaf La Ribot.

Germain wordt weduwnaar op 75-jarige leeftijd. Meteen snelt zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hem te zorgen: geplande belafspraken en bezoeken, eten naar hem brengen, Germains leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld. Allemaal met de beste bedoelingen, maar Germain heeft andere zaken aan zijn hoofd, want hij had zijn vrouw ooit iets beloofd. Daarom doet hij mee aan een dansvoorstelling van de moderne choreograaf La Ribot.

Last Dance is een film van Delphine Lehericey. Deze ging in première in de Officiële Selectie van Locarno Film Festival ’23 waar de film de publieksprijs won. Ook was Last Dance te zien op Filmfestival Oostende ’23.

SPRING Performing Arts Festival

SPRING Performing Arts Festival is een tiendaags internationaal festival van 18 t/m 27 mei met vernieuwende dans, theater, performances en meer in de stad Utrecht. Je vindt SPRING in het theater, op bijzondere locaties en in de openbare ruimte. Op het festival zie je ruim 25 avontuurlijke en urgente voorstellingen van zowel dichtbij als ver, die vragen durven te stellen over de staat van de wereld. Laat je verrassen door nieuwe artistieke vormen en andere manieren van kijken naar de wereld om je heen. Tijdens SPRING ontmoeten makers en een nieuwsgierig publiek elkaar voor uitwisseling, discussie, inspiratie en plezier.
Bekijk het programma hier.

Alle films