vr 16 sep - 2022 vrijdag 16 september 2022

Keep an Eye Filmacademie Festival on Tour – Blok B

Hoogt on Tour kijkt altijd naar jong talent. We zien heel veel en tonen graag hun werk. Deze vrijdag kun je een hele dag meekijken naar werk van meer dan 80 jonge makers van de Nederlandse Filmacademie lichting 2022. In 4 blokken zie je hun eindexamenwerk. 

To Break A Butterfly – Fictie 
Kate Hummel, NL 2022, Fictie, 16’57’’
Joy is dertien. De skatebaan is haar koninkrijk. Hier zijn zij en haar vrienden de baas. Maar op een avond gebeurt er iets vreemds. Een steekincident. Er is politie en Joy’s broer doet ineens raar. Wanneer Joy ontdekt wat er is gebeurd, kan ze dan nog genieten van skaten?  

Jongen van hout – Docu 
Eva Oosterveld, NL 2022, Documentaire, 24’53’’
Een jaar geleden vloog Stijn (14) uit de bocht; hij stopte met school en verbrak uit schaamte het contact met zijn moeder. Nu probeert hij houvast te vinden in zijn wereld vol verleidingen en verwachtingen, en vrede te maken met zijn omgeving en zichzelf.  

It Will Rain – Fictie 
Amir Zaza, NL 2022, Fictie, 35’
Als de broers Nawras en Ward na protesten onterecht vast komen te zitten in een helse Syrische gevangenis, lijkt het einde van hun leven nabij. Op wonderlijke wijze komt Nawras vrij uit de gevangenis. Hij komt hierdoor voor een slopend dilemma te staan: moet hij blijven om te vechten tegen het onrecht in Syrië of moet hij zijn thuisland ontvluchten?    

De volledige credits en meer informatie over de studenten zijn te vinden op filmacademiefestival.nl

Alle films