ma 12 feb - 2024 maandag 12 februari 2024

How to Have Sex

In januari was deze film al als IFFR-preview bij ons te zien. Na IFFR is dit energieke coming-of-age debuut van Molly Manning Walker opnieuw te zien. How to Have Sex is een combi van Spring Breakers (Harmony Korine) en het recentere Aftersun (Charlotte Wells). Klinkt veelbelovend? Het is veelbelovend!

‘Best holiday ever!’ Na een ellendig lang schooljaar arriveren de drie 16-jarige besties Tara (Mia McKenna-Bruce), Skye (Lara Peake) en Em (Enva Lewis) op het partyresort Malia op Kreta. Zonder ouders en gewapend met flashy outfits en zonnecrème gaan ze, drinkend, dansend en flirtend, op zoek naar nieuwe ervaringen. Er loert echter gevaar in de tegenoverliggende hotelkamer, waar één van de gasten roekeloos over de grenzen van Tara heen gaat.

Filmmaker Molly Manning Walker baseerde zich voor dit debuut op herinneringen aan vakanties uit haar jeugd, een pijnlijk en herkenbaar verhaal.

How to Have Sex ging in première op het Festival de Cannes 2023, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard Prize voor jong talent, en werd vervolgens geselecteerd voor de festivals van onder meer Toronto, Londen, Melbourne en Jeruzalem en dus ook het International Film Festival Rotterdam.

Alle films