do 21 apr - 2022 donderdag 21 april 2022

Hit the Road

Een Iraanse roadmovie, een chaotische familietrip van een vader met een been in gips, een moeder die switcht tussen onbedaarlijk lachen en huilen, de hyperenergie van de jongste en het mysterieuze zwijgen van de oudste zoon. Panah Panahi heeft een eerste speelfilm gemaakt met heel veel liefde en ongetwijfeld heel veel plezier.  

 

Een gezin van vier is op reis richting de grens. De oudste zoon staat op het punt Iran te verlaten en wordt vergezeld door zijn familie op deze afscheidsreis. Dierbare herinneringen aan het verleden worden afgewisseld met angsten voor de onbekende en onzekere toekomst: hoe kun je afscheid nemen? 
 
Het doel van de chaotische familietrip sijpelt door de kieren van dit tedere, licht absurdistische speelfilmdebuut, waarmee Panah Panahi, zoon van de invloedrijke regisseur Jafar Panahi, een volkomen eigen idioom introduceert. In dialogen komen liefde en vriendschap voorbij, naast de merites van Batman, Lance Armstrong en 2001: A Space Odyssey. Met visuele humor en een prominente soundtrack, die Bach en nostalgische Iraanse popsongs combineert, schetst de film een gevoelig portret van een gezin dat de pijn van een naderend afscheid wanhopig tracht uit te stellen.” (IFFR 2022)

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

Alle films