ma 2 dec - 2019 maandag 2 december 2019

Cine-Ident – Girl

Iedere maand in Molen de Ster in Lombok: Cine-Ident, hèt filmprogramma van Hoogt on Tour rondom identiteit. Wie zijn wij, wie is de ander en hoe verhouden we ons tot elkaar? De films van Cine-Ident roepen deze vragen op èn zetten je aan het denken. Eigenheid, (gender)identiteit, authenticiteit, afkomst en gerelateerde problemen komen aan bod. Met deze maand: Girl.

Over Girl

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje probeert ze de wereld te trotseren. Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

Girl// Lukas Dhont // België // 2018 // Drama //106 minuten // Frans,Nederlands gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Tickets

Regulier: €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
Cineville: €0,-

Locatie

Molen de Ster
Molenpark 3, ingang via de Floresstraat, 3531 ET Utrecht

Over Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films