do 29 sep - 2022 donderdag 29 september 2022

Femi

Femi gaat in première bij Hoogt on Tour tijdens NFF. Maar dit intense speelfilmdebuut van regisseur Dwight Fagbamila met een indrukwekkende hoofdrol voor Yannick Jozefzoon als de zwaar getormenteerde Dennis, is nu ook te zien bij Hoogt in Bieb Neude. 

 

Wanneer de geboorte van zijn eerste kind nadert moet de 21-jarige mentaal instabiele Dennis (Yannick Jozefzoon) het verlies van zijn jonggestorven Nigeriaanse vader onder ogen komen om met zichzelf in het reine te komen.

Geteisterd door suïcidale gedachten trekt hij weer in bij zijn moeder in Eindhoven. Zijn hoogzwangere ex-vriendin mag hij, na een woede-uitbarsting, niet meer zien, en Dennis’ aanstaande vaderschap maakt veel oud zeer los.

Terugkeren naar zijn Eindhovense roots leek aanvankelijk een goed idee, maar zijn verhuizing blijkt juist averechts te werken: Dennis’ agressieve gedrag steekt opnieuw de kop op, en doet hem verder afdrijven van de mensen waar hij van houdt. Ten einde raad ziet Dennis nog maar één uitweg om zijn naasten te ontlasten: hij laat zich vervloeken met een voodoo-spreuk van een Nigeriaanse priester. Hoe meer Dennis’ lichaam geconsumeerd wordt door de vloek, hoe helderder zijn geest wordt: om zijn ongeboren zoon te beschermen moet hij een groot offer brengen.

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

Liever thuis kijken?
Dat kan! Femi bekijk je ook op onze Picl pagina!

Alle films