do 26 jan - 2023 donderdag 26 januari 2023

Eternal Spring

Eternal Spring vertelt het spannende en emotionele verhaal van een groep Falun Gong-leden die korte tijd de Chinese staatstelevisie wisten over te nemen. Over ongekende moed en leven onder totalitaire heerschappij. Animatie en documentaire worden op ingenieuze manier gecombineerd, met adembenemend resultaat.

In maart 2002 werd een staatstelevisiestation in China gekaapt door leden van de verboden spirituele groep Falun Gong. Beoefenaars van de Falun Gong streven het verfijnen van lichaam en geest na, waarbij waarden als waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid van groot belang zijn. De Falun Gong hebben als doel de aanklachten van de Chinese regering te weerleggen.

In de nasleep van de actie gericht tegen de overheid wordt de stad Changchun, waar de grondlegger van Falun Gong vandaan kwam, geteisterd door een reeks politie-invallen. Ook Falun Gong-beoefenaar en striptekenaar Daxiong (Justice League, Star Wars) wordt gedwongen te vluchten. Hij arriveert in Noord-Amerika en geeft de kaping de schuld voor het verergeren van de gewelddadige onderdrukking. Zijn opvattingen worden op de proef gesteld wanneer hij de enige overlevende deelnemer ontmoet die uit China is ontsnapt en nu in Seoul, Zuid-Korea woont.

Geïnspireerd op Daxiongs tekenkunst, combineert Eternal Spring live-action met 3D-animatie in een indrukkend verhaal over verzet, met schrijnende ooggetuigenverslagen en vastberadenheid om op te komen voor politieke en religieuze vrijheden. Ongeacht de prijs die hiervoor betaald dient te worden.

Uit de krant

“Inspirerende animatiedocu over gedoemde verzetsdaad tegen de Chinese autoriteiten”
NRC ★★★★☆

“Eternal Spring maakt van het verhaal van de moedige Falun Gong-activisten fascinerende kunst”
Volkskrant ★★★★☆

 

Alle films