ma 29 aug - 2022 maandag 29 augustus 2022

Drii Winter

Met Drii Winter maakt regisseur Michael Koch een aangrijpende film over liefde, schuld, boete en vergiffenis in een afgelegen bergdorp in de Zwitserse Alpen. Op het Filmfestival van Berlijn 2022 kreeg deze film een speciale vermelding van de jury.

 

De liefde tussen de alleenstaande moeder Anna en Marco wordt in een bergdorpje in de Zwitserse Alpen op de proef gesteld. Anna komt uit het dorp, Marco is van buiten uit het laagland, ingehuurd door de bergboeren om het ruige land te bewerken. Samen ervaren ze de vreugde van de nieuwe liefde en de nabijheid van familie. Marco zegt meestal niet veel, maar hij is een harde werker en een vriendelijke reus. Aardig voor Anna en een instant vader voor haar dochter Julia.

Na een motorongeluk van Marco komt ook een hersentumor aan het licht. Hij verliest langzaam de controle over zijn doen en laten en gaat zich grillig gedragen. Er ontstaat spanning in de dorpsgemeenschap. Gedurende de wisseling van de seizoenen en de hardheid van het bestaan, wordt Anna gedwongen om moeilijke beslissingen te nemen over zijn zorg. Ze vecht om een liefde te behouden waarvan ze gelooft dat zelfs de dood die kan overtreffen. 

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

Alle films