ma 4 mrt - 2024 maandag 4 maart 2024

De Matthäus van Naarden

In de Goede Week voor Pasen wordt overal in Nederland de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. De meest beroemde en iconische uitvoering is die van de Nederlandse Bachvereniging in Grote Kerk Naarden. Dit jaar is deze opvoering ook te zien in een aantal filmtheaters, waaronder Hoogt in Bieb Neude op 17, 24 en 30 maart.

Verraad, veroordeling, dood en onvoorwaardelijke liefde, het zit allemaal in Bachs Matthäus-Passion. Het stuk combineert het afschuwelijkste en het allermooiste en blijft verbazen, of je nu religieus bent of niet.

De Bachvereniging heeft deze Matthäus-Passion in 2014 opgenomen voor haar ambitieuze videoproject ‘All of Bach’. De ambitie van dit project is om alle werken van Bach op te nemen en met de wereld te delen. In 2024 viert de Nederlandse Bachvereniging het tienjarig bestaan van ‘All of Bach’ en daarom wordt deze opname van de Matthäus-Passion vertoond in filmtheaters. Zodat Bachliefhebbers in het hele land óók kunnen genieten van de kwalitatief hoogstaande uitvoering van Bachs meesterwerk.

Matthäus-Passion door J.S. Bach

Uitvoering

Nederlandse Bachvereniging
Kampen Boys Choir
Jos van Veldhoven, dirigent

Solisten koor 1

Benjamin Hulett, evangelist
Griet De Geyter sopraan
Tim Mead, alt
Robert Murray, tenor
Andreas Wolf, bas (Jezus)

Solisten koor 2

Lore Binon, sopraan
Alex Potter, alt
Charles Daniels, tenor
Sebastian Noack, bas

Grote Kerk Naarden, 19 april 2014

 

Alle films