ma 19 dec - 2022 maandag 19 december 2022

Dag van de Korte Film Junior 4+

Als de dagen het kortst zijn dan vieren we de De Dag van de Korte Film met een speciaal kinderprogramma. Bekijk de beste korte films uit Europa!

Alles verandert in deze korte films, de winter wordt de lente, een rups verandert in een vlinder en een kleine mol zou zomaar in de maan kunnen veranderen.

Spring Always Comes Back

Alicia Núñez Puerto, Spanje 2021 – 10’39”
Het is lente en oma Margara leert haar vier kleinkinderen hoe ze zaadjes moeten planten. Drie van hen besluiten erop uit te gaan om de wereld te ontdekken. Jaren gaan voorbij, oma wordt ouder en degenen die vertrokken zijn aanwezig, op hun eigen manier. Maar de lente, ja, de lente komt altijd terug.

A Géométrie variable

Marie Brune De Chassey, België 2015 – 4′
Kinderen en dieren vervormen om een gevoel zichtbaar te maken dat je kunt hebben wanneer je naar jezelf in de ruimte kijkt of als je jezelf door de ogen van een ander ziet.

Into Spring

Udo Prinsen, Nederland 2012 – 5′
Twee spechten zetten met hun ritmisch gedrum de lente in beweging.

Moon Mole

Middelbare school leerlingen o.l.v. Laura Gonçalves, Alexandra Ramires, Leonor Pacheco and Dimitri Mihajlovic, Portugal 2022 – 3′
Een nieuwsgierige mol verkent de wereld om hem heen.

Lagune

Mathieu Labaye & Hannah Letaïf, België 2016 – 6′
Een sfinx en een kat zitten elkaar achterna…

Jusqu’à la lune

Johann Etrillard, België 2018 – 8′
Een ontmoeting met een kleine jongen zet het leven op zijn kop van een man die gefascineerd is door de maan.

Katu Katu

Giedrė Narušytė Boots, Litouwen 2021 – 6′
Een kleine rups doet gezellig een dutje met zijn kattenvriendjes. Een speelse bol wol wekt de rups. Plagend en kietelend wekt de bal de droom van de rups om te vliegen. Leef je dromen en je zult vliegen.

Alle films