di 16 jul - 2019 dinsdag 16 juli 2019

Culturele Zondag Uitfeest – korte kunstfilms

Hoogt on Tour presenteert op 15 september als onderdeel van Culturele Zondag Uitfeest in het Academiegebouw enkele korte kunstfilms. Met een experiment, een frame en een dans. We vertonen korte films van jonge makers van Nederlandse bodem. Met de volgende korte films:

Helen Anna Flanagan – The Dynamists (11 min.)
De korte experimentele film The Dynamists draait om twaalf opstandige tieners en de Vlaamse dichter en muzikant Angelo Perrotti. Zinspelend op het coming of age genre, tracht de film de dynamiek van jongvolwassenheid te vatten waarbij rebelsheid en conflict essentiële onderdelen zijn van groei.

Johannes Langkamp – Falling Frames (1 min.)
Falling frames is de eerste video van een serie waarin Langkamp het kaderen en visualiseren van het driedimensionale perspectief onderzoekt in een tweedimensionaal medium. Een exploratie van ruimte en hoe we die ervaren.

Moniek van der Kallen en Dylan en Lazlo Tonk – Expose (12 min.)
De korte dansfilm Expose gaat over kijken en bekeken worden. Een meisje danst vrij en onbevangen in de privacy van haar eigen kamer. Maar is ze wel alleen? Haar speelse nieuwsgierigheid maakt plaats voor paniek als ze de controle lijkt te verliezen over wat ze toelaat en wat niet.

In samenwerking met Videopower, IMPAKT en Kaboom Animation Festival.

Hoogt on Tour  
Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij Metaal Kathedraal, Molen de Ster, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Locatie
Academiegebouw Universiteit Utrecht (Domplein 29) tussen 12.00 en 17.00 uur.

Prijs
Dit is een gratis, doorlopend programma.

Alle films