di 19 nov - 2019 dinsdag 19 november 2019

CineMuziek – Devil’s Pie – D’Angelo

Hoogt on Tour en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek! Met deze maand: Devil’s Pie – D’Angelo, een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene: D’Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement.

Over de film

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D’Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat leed tot meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven. Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D’Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D’Angelo eigenlijk is. Ze neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die muziek met zich mee brengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie die toevallig ook een wereldster is…

Devil’s Pie – D’Angelo // Carine Bijlsma // Nederland en de Verenigde Staten // 2019 // Documentaire // 84 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Er is een pauze bij deze vertoning.

Locatie

De Parel van Zuilen
Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED Utrecht

Tickets

Prijs

Regulier: €10,-
Student: €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
Cineville: €0,-

Over de Parel van Zuilen

De Parel van Zuilen is een landhuis aan rivier De Vecht en is ook wel bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd. De Parel van Zuilen wordt gebruikt als restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu dus ook als Hoogt on Tour locatie.

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad Utrecht. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De locaties zijn onder meer Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films