di 14 mei - 2019 dinsdag 14 mei 2019

CineMekka – Captain Fantastic

Selectie: On Tour

CineMekka – film en bezinning  

Onderuitgezakt film kijken onder de eeuwenoude spitsbogen van het Hemelryck bij de cultureel ecologische broedplaats Metaal Kathedraal. Rondom een bepaald thema selecteert Hoogt on Tour elke maand een prachtige film. Metaal Kathedraal verzorgt een verrassend en bijpassend randprogramma.

7 juli – Captain Fantastic 

In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben (Viggo Mortensen) zijn ideale wereld geschapen. Een perfecte plek voor zijn zes kinderen, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. De kinderen studeren en leren jagen. Het leven is puur en overzichtelijk. Tot een dramatische gebeurtenis het gezin doet besluiten de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan. Met zowel heftige als hilarische gevolgen…

Niet alleen Mortensen maakt grote indruk, maar ook de kinderen zijn stuk voor stuk verbluffende acteurs. Matt Ross won de prijs voor Beste Regisseur in het programma ‘Un Certain Regard’ van het Filmfestival van Cannes.

Captain Fantastic // Matt Ross // Verenigde Staten // 2016 // Drama // 118 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld // geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar

Tickets en praktische informatie

Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht
16.30 uur – vertoning Captain Fantastic

Regulier: €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
Cineville: €0,-

Tickets zijn alleen online te koop via de website van Hoogt on Tour. Log in met je Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen.

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Benieuwd naar de volgende CineMekka? Houd de website in de gaten voor meer info of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoogt on Tour.

Tickets

Alle films