za 7 sep - 2019 zaterdag 7 september 2019

Cinema Buiten – Oh Lucy! bij Buitenplaats Doornburgh

Selectie: Hoogt On Tour

7 september – Oh Lucy! bij Buitenplaats Doornburgh

 

UPDATE: vanwege het voorspelde koude weer zal de vertoning binnen in de Kapel plaatsvinden.

Liefdevolle komedie waarin de Japanse filmmaakster Atsuko Hirayanagi in treffende scènes de culturele verschillen tussen Oost en West schetst. Met Hollywoodster Josh Hartnett en een Japanse sterrencast.

Setsuko heeft een saaie baan, beleeft weinig romantiek en worstelt zich kettingrokend door het leven. Jaloers kijkt ze naar het bruisende leven van haar nichtje, die haar overhaalt Engelse les te nemen. Haar Amerikaanse leraar John onderwijst niet alleen taal, maar doceert ook over de Westerse cultuur. Met blonde pruik transformeert hij Setsuko in Lucy. De onconventionele lesmethode heeft effect en Setsuko valt als een blok voor John. Als John plotseling verdwijnt, vliegt Setsuko met haar zus naar Californië om hem te zoeken. In deze onbekende wereld van tattooshops en morsige motels probeert Setsuko de droom van Lucy levendig te houden, terwijl familiebanden en oude rolpatronen op de proef worden gesteld.

Regisseur Hirayanagi baseerde het verhaal van Oh Lucy! op haar eigen ervaringen. De film ging in 2017 op het Cannes Film Festival in première als onderdeel van het programma Semaine de la Critique.

Tickets
Regulier: €12,50
Student/U-Pas/CJP: €10,-
Cineville: €0,-

Tickets zijn via deze pagina te koop of aan de kassa op locatie op de avond van de vertoning. Let op: er kan alleen met pin betaald worden. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa.

Tickets

Praktische informatie
Locatie: Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen
Deuren open: 20:00. Start film: 21:00

  • De ingang van de locatie bevindt zich aan de Diependaalsedijk 17 te Maarssen. Dit is ook het navigatieadres.
  • Beperkt aantal parkeerplekken, kom vooral lopend of met de fiets!
  • De vertoning vindt plaats op de schapenweide.
  • Stoelen zijn bij de ticketprijs inbegrepen.
  • Er is horeca aanwezig voor drankjes.

Over Buitenplaats Doornburgh
Aan de rand van Maarssen, een plek van rust en stilte. Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht bestaat al sinds de 17de eeuw. Bijzondere aandacht gaat uit naar het klooster, priorij Emmaus. Daarnaast is Doornburgh een publiek toegankelijk park, tentoonstellingsplek, restaurant, artist-in-residence, scientist-in-residence, retraite, vergaderplek en podium voor lezingen en samenkomsten.

Over Cinema Buiten
Hoogt on Tour gaat naar buiten deze zomer! Met films rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict organiseren we met Cinema Buiten zeven openluchtvertoningen op zes unieke erfgoedlocaties in de stad en provincie Utrecht. Check de Cinema Buiten pagina voor het volledige programma.

Alle films