ma 31 mei - 2021 maandag 31 mei 2021

CineArt – Portrait de la Jeune Fille en Feu

Selectie: De Nijverheid

Portrait de la Jeune Fille en Feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

 

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Portrait de la Jeune Fille en Feu ging in première op het filmfestival van Cannes, waar de film enthousiast werd ontvangen door pers en publiek: “an exquisitely executed love story”, aldus The Hollywood Reporter. De film ging er vandoor met de prijs voor Beste Scenario en de Queer Palm.

CineArt | Portrait de la Jeune Fille en Feu // Céline Sciamma // Frankrijk // 2019 // Drama // 119 minuten // Frans gesproken // Engels ondertiteld

Over CineArt  
Elke maand organiseert Hoogt on Tour bij De Nijverheid CineArt-avonden vol film en kunst. De films bij CineArt zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld, zodat deze ook toegankelijk zijn voor de internationale inwoners van onze stad. Laat je verrassen!

Over Hoogt on Tour
Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere De Nijverheid in het Werkspoorkwartier. Hoogt on Tour heeft sinds augustus 2020 een vaste plek in de filmzaal van Bibliotheek Neude. Van dinsdag t/m zondag zijn hier onder de naam Hoogt in Bieb Neude bijzondere, belangrijke kwaliteitsfilms te zien.

Locatie
De Nijverheid, Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht

Bestel tickets

Alle films