; Canción Sin Nombre - Hoogt on Tour Canción Sin Nombre - Hoogt on Tour
ma 18 okt - 2021 maandag 18 oktober 2021

Canción Sin Nombre

Een visueel gedicht, een kunstzinnige, universele fabel over een donkere gebeurtenis in de Peruaanse geschiedenis. Te zien vanaf 4 november.

 

Peru, jaren 80: Georgina woont met haar man Leo in een armoedig hutje ergens aan de rand van hoofdstad Lima. Het leven is zwaar en daar komt bij: Georgina is hoogzwanger. Als ze hoort van een kliniek die gratis kraamzorg biedt, besluit ze daar te bevallen. Na de bevalling krijgt zij het kind echter niet te zien, want er wacht medisch onderzoek. Ze moet de volgende dag maar terugkomen. Die volgende dag blijkt de kliniek verdwenen, samen met haar kind. Wanhopig klopt ze aan bij de autoriteiten, maar die sturen haar van het kastje naar de muur. Ten einde raad wendt ze zich tot een belangrijke krant, waar ze de eenzame journalist Pedro ontmoet. Hij duikt in de zaak. 

Regisseur Melina León, die zelf het scenario schreef, droeg deze inmiddels veelbekroonde film op aan haar vader Ismael, die zich als journalist bezighield met de georganiseerde kinderhandel. De zwart-witbeelden en het 4:3 beeldformaat benadrukken het uitzichtloze en beklemmende karakter van het verhaal. 

Op het filmfestival van Cannes 2019 werd Canción sin nombre genomineerd voor de Caméra d’Or. 

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Bij elke filmvoorstelling is, naast een geldig filmticket, het tonen van een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs verplicht. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Alle films