wo 14 feb - 2024 woensdag 14 februari 2024

Breaking Social

In de hoopvolle documentaire Breaking Social volgt filmmaker Fredrik Gertten (Push, Bikes vs Cars) activisten die wereldwijd in opstand komen tegen sociale ongelijkheid en corruptie. De inspirerende verhalen worden afgewisseld met reflecties van Rutger Bregman en Sarah Chayes.

Op za 3 februari om 18:30 geeft Tirza van Het Actiefonds een inleiding bij deze docu. Meer info en tickets voor dit programma 

Samenlevingen zijn gebaseerd op het idee van een sociaal contract. Werk hard, behandel elkaar met respect, speel volgens de regels en je wordt beloond. Maar de realiteit is anders. Winst wordt via belastingparadijzen weggesluisd en grond wordt leeg geboord zonder dat de samenleving daar iets voor terugkrijgt.

In Breaking Social kijkt Fredrik Gertten naar de globale patronen van kleptocratie en landontginning. Van een vermoorde onderzoeksjournalist in Malta tot een waterloze rivier in Chili. Maar het omslagpunt is bereikt. Wereldwijd komen activisten in opstand tegen sociale ongelijkheid en corruptie. Hun inspirerende verhalen worden afgewisseld met reflecties van auteurs Rutger Bregman en Sarah Chayes. Kan het tij worden gekeerd? Breaking Social is een film die ons laat nadenken over de bouwstenen van onze samenleving en probeert een zaadje hoop te planten in ieder van ons.


En check ons volledige aanbod op PICL

Alle films