ma 17 jun - 2024 maandag 17 juni 2024

Amor y Matemáticas

Een scherpe satire van maker Claudia Sainte-Luce op de fantasieloosheid van de Mexicaanse middenklasse.

Amor y Matemáticas speelt in de buitenwijken van Monterrey, Mexico. Daar leidt voormalig boy band popster Billy een rustig leven met zijn vrouw Lucia en hun zoontje. Billy voelt zich ongemakkelijk bij het huiselijk leven, maar is ook niet geschikt voor een baan van 9 tot 5. Lucia werkt terwijl Billy ondernemersdromen najaagt met zijn broer Daniel. Omdat hij doordeweeks thuis is, is hij belast met de kinderopvang en moet hij op Lucia’s geliefde hond Lucas passen.

Op een nacht, als hij met de hond aan het wandelen is, verandert Billy’s verveling in woede. Hij laat de riem los, zodat hond Lucas kan wegrennen. Lucia is ontroostbaar en gaat wanhopig op zoek. Terwijl het drama met de hond zich afspeelt, komt Billy in contact met de nieuwe overbuurvrouw Monica. Monica blijkt een grote fan van Billy’s band te zijn geweest toen ze een tiener was en laat hem een plakboek zien dat ze bijhield, om duidelijk te maken dat ze nog steeds verliefd op hem is.

Monica’s aanbidding herinnert Billy aan hoe zijn leven vroeger was als artiest, met fans die zijn ego streelden. Het herinnert hem ook aan zijn passie voor muziek, en hij begint weer gitaar te spelen. Deze bitterzoete trip down Memory Lane zorgt ervoor dat zijn onvrede met het leven op een keerpunt komt en hij begint na te denken over manieren om de banden te verbreken die hem aan zijn saaie leven binden.

Een grappige en gestileerde film over welvarende mensen die eigenlijk nooit de stap durven zetten om te doen wat ze écht zouden willen in het leven.

Alle films