do 24 feb - 2022 donderdag 24 februari 2022

Machinerie Modus Operandi Sessie – Samen sterker – partners die passen

Deze sessie vond oorspronkelijk plaats op 13 januari. Wegens de huidige maatregelen is deze verplaatst naar 2 maart. Kaartkopers ontvangen hierover bericht.

Beeldmakers uit verschillende disciplines delen verhalen uit hun werkpraktijk tijdens de Modus Operandi Sessies van de Machinerie Talenthub.

In deze sessie duiken we in de do’s en don’ts van samenwerken met partners. Hoe bepalen makers met wie zij willen samenwerken? Wat is het geheim van langdurige partnerships? En hoe verrijken bijvoorbeeld maatschappelijke en wetenschappelijke partners je blik en je werk? We organiseren deze sessies om praktijkvoorbeelden te delen met filmmakers, fotografen, kunstenaars, XR-designers, zij die dat willen worden en iedereen die geïnteresseerd is.

De moderator is Luuk Heezen. De sprekers deze avond zijn:

Jan Banning (Almelo, 1954) is een autonoom kunstenaar/fotograaf gevestigd in Utrecht. Bannings werk heeft altijd een maatschappelijke focus. De sociaal-politieke omgeving staat voorop en het gaat vaak om onderwerpen die moeilijk in beeld te brengen zijn: staatsmacht, gevolgen van oorlog, (on)recht. Op 15 januari 2022 opent Bannings meest recente tentoonstelling over de Amerikaanse gevangene Christina Boyer in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam. Over hetzelfde onderwerp verschijnt ook het boek Het Oordeel: De zaak Christina Boyer en is door Katinka Baehr de podcast Jan & Christina gemaakt.

Niki Smit is medeoprichter en kunstenaar bij Monobanda, waar hij de grenzen van spel en interactie verkent en verlegt. Daarnaast is hij medeoprichter van ExploreDEEP, waar hij meditatieve, ademgestuurde VR-ervaringen creëert. Zijn werk is sterk gericht op het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe spelvormen. Door het menselijk lichaam, de fysieke ruimte en de virtuele wereld op verrassende manieren met elkaar verbinden, creëert hij betekenisvolle interacties die de ruimte tussen kunst, wetenschap en onderwijs vullen.

June 2018 , Gali , Georgia / Abkhazia : Film Portrait of Director Ineke Smits .

Ineke Smits (te gast in plaats van Nanouk Leopold) studeerde Grafisch Ontwerp en Fotografie aan de Willem de Koning Academie, en behaalde haar Master als regisseur/scenarioschrijver aan de Engelse National Film & Television School. Na diverse korte films volgde in 2001 volgde haar eerste speelfilm, Magonia, waarvoor ze het scenario samen met Arthur Japin schreef (Gouden Tulp voor Beste Film op het International Film Festival in Istanbul, Circulo Precolombino de Oro for Best Film in Bogota). In 2002/03 kreeg Ineke een fellowship van het Nipkow Programme om aan haar tweede speelfilm De Aviatrix van Kazbek te werken (slotfilm International Film Festival Rotterdam 2011, Commersant Press Prize op het International Film Festival Moscow). In 2003 maakte Ineke de veelbekroonde documentaire Poetins Mama, in 2005 gevolgd door Zwart Goud onder het Notecka Woud. Beide films gingen in de Zilveren Wolf Competitie van IDFA in Amsterdam in première. In 2008 volgde Transit Dubai met een première op het IDFA, en won de Audience Award in Gdansk FF. In 2014 ging ook haar documentaire Stand By Your President in première op het IDFA, gevolgd door een bioscoop release in Nederland. Haar hybride documentaire Little Man Time and the Troubadour, die ze samen met de Abchazische kunstenaar Sipa Labakhua maakte ging in premiere op DOKLeipzig en IFFR, en zal vanaf 23 maart in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Samen met fotograaf Thomas Dworzak (MAGNUM) en Jeroen Stout maakte ze een scenarioboek, The Bridge, dat nu te koop is. Met radiomaker Jeroen Stout richtte Ineke in 2011 Stout&Smits op. Sindsdien maken zij audiowalks, hoorspelen, en transmediale producties. Daarnaast geeft Ineke workshops, is script editor en adviseert individuele filmmakers, fondsen en organisaties.

Meer informatie over de Machinerie vind je via www.machinerie.nl

Locatie:

Werkspoorfabriek, Schaverijstraat 9 t/m 15, 3534 AS Utrecht. Let op: Het gaat om de Events-ingang om de hoek van de hoofdentree. 

De Eventspace in de Werkspoorfabriek op de eerste verdieping is te bereiken met een trap. Via de trap bij de entree kom je op de eerste verdieping terecht, waar je direct de eventspace binnenloopt. Helaas niet rolstoeltoegankelijk. Klik hier voor de routebeschrijving.

Coronamaatregelen

  • Klachten? Blijf thuis! 
  • Iemand in je huishouden klachten en koorts? Blijf thuis! 
  • Hoest en nies in je elleboog. 

Voorafgaand aan je bezoek 

  • Kaartjes kunnen alleen online gekocht worden via ons programmaoverzicht. 
  • Heb je kaartjes gekocht en ontwikkel je toch klachten waardoor je niet kunt komen? Neem het zekere voor het onzekere en blijf thuis! Stuur voor aanvang van het evenement een mailtje naar info@hoogt.nl, dan zorgen wij dat je het geld retour krijgt. 

Tijdens je bezoek 

  • Laat je ticket zien op het scherm van je telefoon of op een print. We controleren dan je naam in ons kassa systeem. 
  • Volg te alle tijden de aanwijzingen van onze medewerkers op. 
Alle films