; Wij hebben iets nieuws: de lessenreeks Iedereen kan Vloggen! - Hoogt on Tour Wij hebben iets nieuws: de lessenreeks Iedereen kan Vloggen! - Hoogt on Tour
wo 3 mrt - 2021 woensdag 3 maart 2021

Wij hebben iets nieuws: de lessenreeks Iedereen kan Vloggen!

Ben jij docent en wil jij de leerlingen op een interactieve manier betrekken bij je vak? Breng film naar de klas met ons educatieprogramma! De voorjaarsvakantie is alweer voorbij. Naast het genieten van het mooie weer, zijn kanalen als Netflix en YouTube enorm populair om de nodige uurtjes mee te vullen. Nu de scholen weer open zijn, staan wij te springen om onze nieuwe lessenreeks Iedereen kan Vloggen naar de klas te brengen!

Kinderen en jongeren komen elke dag in aanraking met video en bewegend beeld. Hoogt on Tour leert kinderen deze beeldtaal begrijpen én maken. Samen met gespecialiseerde vakdocenten bieden we verschillende workshops, lessenreeksen en projecten aan. Benieuwd naar ons aanbod? We tippen graag onze nieuwste lessenreeks en toffe andere workshops.

Iedereen kan Vloggen lessenreeks – online óf in de klas

Wie kent Enzo Knol inmiddels niet? Vloggen is enorm populair onder kinderen en jongeren. Van make-upvideo’s tot aan games: voor iedereen bestaat er content. Boek de lessenreeks Iedereen kan Vloggen, online óf in de klas, inclusief gastdocent! Zo kunnen je leerlingen lesopdrachten verwerken in een vlog en deze presenteren aan de klas. In deze lessenreeks leren kinderen en jongeren hoe ze op creatieve wijze een eigen vlog kunnen maken, over storytelling, filmtechniek en mediawijsheid.

Naast deze nieuwe lessenreeks bieden we onder andere de lessenreeks Fictiefilm aan en verzorgen we verschillende workshops.

Animatie workshop

Je eigen animatiefilm leren maken? Dat kan met deze workshop of lessenreeks. Leerlingen maken kennis met stop-motion, creëren eigen verhaallijnen en worden uiteindelijk echte filmmakers van hun eigen animatiefilm.

Fictiefilm lessenreeks

Van een idee tot aan een film: in deze lessenreeks neemt een vakdocent de leerlingen mee in de wereld van fictiefilm en leren ze zelf een film te maken. En het leukste: de eindresultaten kunnen worden vertoond in de klas of op het witte doek!

We bieden lessenreeksen en workshops voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs aan. Naast bovengenoemde tips, organiseren we nog veel meer en gaan we ook graag in gesprek om maatwerk te leveren. We denken graag mee over de mogelijkheden online en in de klas, en over het corona-proof volgen van een lessenreeks of workshop in overleg met de wensen en behoeftes van de docent en school. Wil je op de hoogte blijven rondom de mogelijkheden en nieuws rondom educatie? Volg onze socials en bekijk de educatiepagina op onze website. Neem voor een programma op maat, een filmvertoning, workshop, lessenreeks of filmproject contact op met onze coördinator educatie Linda Eversteijn, via educatie@hoogt.nl of 030-2312216.