; Vijf keer voorjaarsvakantie met Vitamine Cineville - Hoogt on Tour Vijf keer voorjaarsvakantie met Vitamine Cineville - Hoogt on Tour
zo 21 feb - 2021 zondag 21 februari 2021

Vijf keer voorjaarsvakantie met Vitamine Cineville

Ben jij een van die vele Cinevillers die zijn abonnement laat doorlopen? Dan zijn we super blij met jou! Jouw abonnementsgeld gaat namelijk grotendeels naar de aangesloten filmtheaters: heel fijn in tijden van lockdown en bijbehorende bioscoopsluitingen.

En natuurlijk is het óók fijn voor jou, want jij hebt toegang tot Vitamine Cineville: het on demand filmplatform dat wekelijks wordt aangevuld met nieuwe films. En omdat het nu voorjaarsvakantie is, tippen we je vijf jeugdfilms op Vitamine Cineville: voor elke dag eentje.

Het Zakmes

“Ik ben al zes, Tom ik heb je mes.” Wat is een jeugd zonder Het Zakmes? Mees heeft een probleem. Hij heeft per ongeluk het zakmes van zijn vriendje meegenomen. Als hij het mes terug wil brengen, is Mees te laat. Tim is immers net verhuisd. Het enige wat Mees weet, is dat Tim nu in Flevoland woont. De ouders van Mees hebben geen tijd voor zijn problemen. Er zit dus niets anders op voor Mees: hij moet in zijn eentje op zoek naar Tim.

Bekijk hier

O Menino e o Mundo

Op een dag vertrekt de vader van de kleine Menino naar de grote stad. Het verlangen om zijn vader weer te zien is zo intens, dat Menino naar hem op zoek gaat. Hij stapt in een enorme trein en trekt de grote wereld in. Een geanimeerde roadmovie uit Brazilië, met meeslepende muziek, fantastische landschappen, bizarre machines, vreemde steden en geweldig kleurgebruik.

Bekijk hier

Het Lied van de Zee

Afelopen najaar draaiden we met veel plezier Wolfwalkers van Tomm Moore en Ross Stewart bij Hoogt in Bieb Neude. Op Vitamine Cineville is ook Het Lied van de Zee van deze succesvolle regisseurs te zien. Een wonderlijke animatievertelling over een vuurtorenwachter die met zijn gezin aan de Ierse westkust woont. Dochter Saoirse voelt zich het lekkerst in zee, tussen de zeehonden – ze blijkt een selkie, een sirene die de vloek van de Uilenheks kan opheffen. Een minstens zo Iers, magisch en visueel genot als Wolfwalkers!

Bekijk hier

Ja Zuster, Nee Zuster

Nostalgie voor volwassenen, nieuw plezier voor de kinderen: Ja Zuster, Nee Zuster! In de campy bioscoopversie van Annie M.G. Schmidts populaire tv-serie wordt er gebreakdancet en blijkt de Boze Buurman een nog niet uit de kast gekomen homo. Schmieren, grappen en grollen op hoog niveau. Loes Luca als Zuster Klivia is misschien nog wel het grootste feest. Dus smeer de keel en zing samen mee!

Bekijk hier

De Grote Boze Vos

Nog meer animatieplezier voor jonge kinderen: De Grote Boze Vos. Drie hilarische verhalen op en rond een boerderij op het platteland, waarin dieren voor grote uitdagingen komen te staan. De Grote Boze Vos is de nieuwe film van Benjamin Renner, die voor zijn vorige film Ernest en Célestine een Oscar-nominatie ontving en in de prijzen viel op Cinekid. 83 minuten leuk vermaak!

Bekijk hier

Veel kijkplezier!