ma 23 dec - 2019 maandag 23 december 2019

Vacature Coördinator Educatie

Hoogt on Tour is per direct op zoek naar een Coördinator Educatie
(M/V/X, 20-28 uur per week)

Hoogt on Tour zoekt een coördinator educatie met liefde voor film en onderwijs, die zorgdraagt voor het versterken van het profiel en de ontwikkeling van Hoogt on Tour op het gebied van educatie. Een ervaren, ondernemend, creatief en daadkrachtig persoon met een professionele achtergrond op het gebied van cultuureducatie. De opdracht is om de afdeling educatie te laten groeien door de uitbreiding van de educatieve programma’s, doelgroepen en vertoningen.

Hoogt on Tour is een kleine, veelzijdige organisatie die opereert in een dynamisch en creatief werkveld. De films die Hoogt on Tour laat zien, zijn altijd bijzonder: in cinematografie, verhaal, onderwerp, culturele achtergrond of een combinatie daarvan. Als culturele instelling hebben we een artistieke rol en zijn we maatschappelijk betrokken. Onze kracht zit in wat ons uniek maakt: onze bijzondere samenwerkingen en onze programma’s waarin film of de maatschappij centraal staan. Op basis van onze sterke kwaliteitsprogrammering zorgen we voor verdieping en educatie. Onderaan deze vacature lees je meer over Hoogt on Tour.

Dit ga jij doen:

 • Je ontwikkelt educatiebeleid vanuit een creatieve, eigenzinnige visie op formeel en informeel leren en realiseert samen met de projectleiders de daaruit voortkomende plannen.
 • Je bedenkt en ontwikkelt lesplannen. Je ontwikkelt originele en innovatieve methodieken en instrumenten op educatief en informatief vlak om zo kennis optimaal naar diverse publieksgroepen te brengen.
 • Je houdt zicht op de ontwikkelingen in beeldcultuur en nieuwe media en hebt daar een duidelijke visie op.
 • Je denkt mee met scholen en helpt hen hun visie op cultuuronderwijs te ontwikkelen.
 • Je stuurt een pool van vakdocenten en projectleiders aan.
 • Je stelt de te behalen resultaten op, bewaakt de kwaliteit, voortgang en resultaten van de programma’s en activiteiten.
 • Je houdt zicht op budgetten en verwerkt de week- en maandstaten ten bate van de financiële administratie. Je schrijft en verantwoordt subsidieaanvragen.

Dit ben jij:

 • Je bent een educator pur sang met relevante ervaring.
 • Je hebt kunsteducatieve HBO-opleiding gevolgd of een studie film- en mediawetenschap.
 • Je kunt strategisch denken en bent zakelijk vaardig.
 • Je hebt bewezen ervaring met projectmatig werken en het opstellen van begrotingen. Je hebt ervaring in concept- en programmaontwikkeling.
 • Je hebt een flexibele instelling en bent stressbestendig. Je kunt verschillende projecten tegelijkertijd managen.
 • Ervaring met het aanvragen van fondsen is een pre.
 • Je woont in (omgeving) Utrecht.

Dit bieden wij jou:

 • Een afwisselende, zelfstandige rol in een kleine dynamische organisatie in ontwikkeling.
 • Een dienstverband van 20-28 uur met een bruto maandsalaris van €2.700,- tot maximaal € 3.500,- per maand bij een fulltime dienstverband van 39 uur per week. Het salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Je bepaalt mede het profiel van Hoogt on Tour.
 • Een medewerkerspas waarmee je gratis naar onze films kunt.
 • Tijdelijk dienstverband van 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Hoogt on Tour vindt diversiteit en inclusie belangrijk en wil graag gelijkwaardig toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom verwelkomen wij graag mensen die ons helpen de samenleving beter te representeren, ook al voldoe je niet aan alle functie-eisen.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je CV en motivatie per e-mail naar info@hoogt.nl o.v.v. vacature coördinator educatie. Je kunt reageren tot en met 12 januari 2020. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rianne Brouwers op 030 – 231 22 16.

Meer over Hoogt on Tour

Op dit moment heeft Hoogt on Tour geen eigen zalen en ligt de focus op educatie en events. Hoogt on Tour heeft de ambitie om op een nieuwe locatie in het Werkspoorkwartier in Utrecht, als onderdeel van de Machinerie, het podium voor film en beeldcultuur in Utrecht te worden met naast film ook speciale aandacht voor educatie, nieuwe makers en andere visuele uitingen op het gebied van bewegend beeld. Begin 2022 verwachten we open te kunnen gaan in de Machinerie.

Onze educatieve programma’s sluiten aan bij onze expertise over film- en audiovisuele kunst: we verwonderen de Utrechtse jeugd met artistieke, bijzondere films en mediakunst en leren hen – met inzet van professionele makers – om met de kracht van bewegende beelden een eigen verhaal te vertellen en (kritisch) te kunnen reflecteren op dat van anderen. Met onze educatie maken we kinderen en jongeren filmgeletterd en leveren we een bijdrage aan de ontwikkeling van een bruisende film- en mediamaakcultuur in Utrecht.

Cultureel ondernemerschap is voor Hoogt on Tour van groot belang. De medewerkers zijn ondernemend en zien kansen voor onze organisatie, ook met betrekking tot nieuwe partners, nieuwe markten en nieuwe doelgroepen. Daarom werken we veel samen, met kunstenaars, andere instellingen en partijen.