wo 2 jan - 2019 woensdag 2 januari 2019

’t Hoogt On Tour

Filmtheater ’t Hoogt heeft afscheid genomen van de locatie in de binnenstad

In 2019 gaat ’t Hoogt op tournee met filmvertoningen op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ’t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers.

’t Hoogt On Tour programma

De eerste On Tour-locaties zijn bekend: ZIMIHC Stefanus, Metaal Kathedraal en De Nijverheid. In de loop van het jaar worden nog meer locaties aan dit rijtje toegevoegd. Ook heeft ’t Hoogt het voornemen om in de zomer films in de open lucht te vertonen op erfgoedlocaties. Daarnaast blijft ’t Hoogt actief met de educatieve programma’s voor kinderen, jongeren en volwassenen.

CineCuisine  ZIMIHC Stefanus

Op vrijdagavond, een avondje uit in Overvecht, CineCuisine: livemuziek en een maaltijd uit dezelfde windstreken als de film.

25 januari CineCuisine – A Separation – Iraanse film, eten & muziek

8 maart CineCuisine – Afrikaanse film, eten en muziek

12 april CineCuisine – Marokkaanse film, eten en muziek

CineMekka Metaal Kathedraal

Vanaf maart elke eerste zondag van de maand, CineMekka: film, eten en bezinning.
Op deze zondagen organiseert de Metaal Kathedraal de hele zondag culturele activiteiten en in de middag een filmvertoning na de film is er de mogelijkheid om samen te eten en na te praten.

Zondag 3 maart, 16.30 uur CineMekka –  A Mindful Choice – film en bezinning

Zondag 7 april, 16.30 uur CineMekka – film, eten en bezinning

Zondag 5 mei, 16.30 uur CineMekka – film, eten en bezinning

CineArt De Nijverheid

Vanaf maart elke laatste donderdag van de maand, een filmavond omlijst met een inspirerend randprogramma dat is opgesteld door kunstenaars van de Nijverheid of hun vrienden. Vooraf kunnen de bezoekers ter plekke genieten van een maaltijd van een van de koks die aan De Nijverheid is verbonden.

Donderdag 28 maart, 19.30 uur CineArt – The Square – film, eten en kunst

Donderdag 25 april, 19.30 uur CineArt –  film, eten en kunst

Donderdag 30 mei, 19.30 uur CineArt –  film, eten en kunst

Meer informatie over het programma wordt bekend gemaakt op onze website en via social media.

Thuis arthouse films kijken met Picl

De nieuwste films en documentaires van Filmtheater ’t Hoogt zijn in 2019 ook weer thuis te zien. Voor 8,50 kunnen bezoekers via www.hoogt.nl op tv, laptop, tablet of smartphone naar het aanbod kijken.

Podium voor Film en Beeldcultuur
’t Hoogt streeft ernaar om in 2020 in Het Werkspoorkwartier als Podium voor Film en Beeldcultuur te openen. In 2019 worden daarom op diverse locaties in het Werkspoorkwartier al kleine events georganiseerd voor diverse doelgroepen. Zo kan iedereen het Podium voor Film en Beeldcultuur al een beetje ervaren en nieuwe ideeën en initiatieven aandragen. Er worden de komende tijd nieuwe samenwerkingen aangegaan en bestaande samenwerkingen met gevestigde organisaties en jonge makers worden uitgebouwd.

Meer informatie

Zorg dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen via onze nieuwsbrief en social media accounts. Of stuur een mailtje naar info@hoogt.nl

 

Foto bij dit bericht: © Cartesius Museum, Erik Uitenbogaard