di 5 feb - 2019 dinsdag 5 februari 2019

Ruim 79.000 bezoekers in 2018

2018 was een uitzonderlijk jaar voor ’t Hoogt, want er is afscheid van de locatie in de binnenstad genomen en er kwamen ruim 10.000 bezoekers meer dan het jaar daarvoor. Het eerste filmtheater van Nederland heeft vorig jaar ruim 79.000 bezoekers mogen ontvangen, het hoogste aantal ooit. Het afgelopen jaar zijn er meer records gebroken: oktober was de best bezochte maand sinds de oprichting, het aantal deelnemers aan educatieve activiteiten is meer dan verdubbeld en de online views van films via Picl zijn met een kwart gestegen.

 De afgelopen jaren laten een forse opwaartse trend zien; in 2016 wisten 59.000 bezoekers ’t Hoogt te vinden en in 2017 waren dat er 69.000. Er hebben in 2018 ruim 5.000 leerlingen deelgenomen aan een van de educatie programma’s. “Wij proberen alle leerlingen meer te leren over de kracht van media en wij brengen ze daarnaast de liefde voor film bij “ vertelt Rianne Brouwers, directeur ’t Hoogt. “In 2019 gaan wij verder met het verdiepen en uitbreiden van de samenwerkingen met scholen en educatieve partners.”

’t Hoogt On Tour

In 2019 gaat ’t Hoogt op tournee met filmvertoningen op diverse locaties in de stad. Op specifieke locaties selecteert en programmeert ’t Hoogt On Tour unieke films, documentaires en klassiekers die aansluiten bij die plek.

Brouwers : “Wij willen in 2020 op een nieuwe locatie onze bezoekers weer dagelijks met mooie en bijzondere films en specials verrassen. Tot die tijd zoeken wij ons publiek op en gaan wij de wijken in.”

De eerste On Tour-locaties zijn bekend: ZIMIHC Stefanus, Metaal Kathedraal en De Nijverheid. In de loop van het jaar komen hier nog meer locaties bij. Onderstaand een overzicht van het programma zoals dat nu bekend is:

Culturele Zondag Go West bij Central Studio’s aan de Gietijzerstraat in het Werkspoorkwartier

Zondag 14 april – een programma vol korte films en een animatieworkshop

CineCuisine bij wijk cultuurhuis ZIMIHC Stefanus in Overvecht

8 maart CineCuisine – Soul Boy- Afrikaanse film, eten en muziek

12 april CineCuisine – Marokkaanse film, eten en muziek

CineMekka bij culturele en ecologische broedplaats Metaal Kathedraal in Leidsche Rijn

Zondag 3 maart, 16.30 uur CineMekka –  A Mindful Choice – film en bezinning

Zondag 7 april, 16.30 uur CineMekka – film, eten en bezinning

Zondag 5 mei, 16.30 uur CineMekka – film, eten en bezinning

CineArt bij culturele vrijhaven De Nijverheid in Het Werkspoorkwartier

Donderdag 28 maart, 19.30 uur CineArt – The Square – film, eten en kunst

Donderdag 25 april, 19.30 uur CineArt –  film, eten en kunst

Donderdag 30 mei, 19.30 uur CineArt –  film, eten en kunst

De tickets zijn hier te koop.

 

Beeld: Daan Bramer