di 17 mrt - 2020 dinsdag 17 maart 2020

Picl Tips in tijden van thuisquarantaine

De bioscopen en filmtheaters hebben hun deuren gesloten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Dit geldt natuurlijk ook voor Hoogt on Tour. Al onze On Tour voorstellingen t/m 6 april zijn geannuleerd. Ook de opening en programmering van Hoogt in Bieb Neude is tot nader orde uitgesteld. We gaan ervoor zorgen dat de films op een later moment alsnog te zien zijn.

Thuis films kijken en Hoogt on Tour steunen tijdens deze periode? Via Picl is veel moois te zien. En dat kan gewoon thuis, veilig vanaf de bank. Of in je bed. Of terwijl je je dagelijkse oefeningen doet op je yogamat. Hieronder alvast drie tips ter inspiratie!

Diego Maradona

Nu het EK voetbal door de Coronacrisis uitgesteld lijkt te worden, tippen wij graag deze fascinerende voetbaldocumentaire over de Argentijnse legende.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. Hoe zag het leven van de voetballer er daar uit? Hoe diep waren zijn contacten met de maffia? En waarom had hij een zeker doelpunt beter niet kunnen maken?

Huur nu

De Grote Boze Vos

Ook anders deze weken: jij werkt thuis waar het kan en de kinderen zijn niet op school. Dat kan nog wel eens lastig worden, qua verdeling van tijd en aandacht. Gelukkig zijn er ook een aantal goede jeugdfilms te huur via Picl.

Wij tippen De Grote Boze Vos: een animatiefilm met drie hilarische verhalen op en rond een boerderij op het platteland, waarin dieren voor grote uitdagingen komen te staan. De Grote Boze Vos is de nieuwe film van Benjamin Renner, die voor zijn vorige film Ernest en CĂ©lestine een Oscar-nominatie ontving en in de prijzen viel op Cinekid. 83 minuten prachtig, leuk vermaak!

Huur nu

The Wild Goose Lake

Even je gedachten helemaal ergens anders met dit in neon doordrenkt spektakel over een klopjacht door Chinese straten. Wanneer de leider van een beruchte motorbende per ongeluk een agent doodschiet en er een prijs op zijn hoofd komt te staan, slaat hij op de vlucht.

The Wild Goose Lake werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en kreeg er lovende recensies van de internationale pers.

Huur nu

De komende periode tipt Hoogt on Tour meer Picl titels via Facebook, Twitter en Instagram. Nu al nieuwsgierig naar ons volledige aanbod? Neem een kijkje op onze Picl pagina en huur een film!

Wees verstandig, blijf gezond en wees lief voor elkaar. We zien jullie graag in de toekomst!