ma 12 dec - 2022 maandag 12 december 2022

Op de grens van 2022 en 2023

Hoogt on Tour heeft een geweldig programma samengesteld voor de laatste week van 2022 en de eerste van het nieuwe jaar. Indringende klassiekers van Béla Tarr, het magische The Red Turtle van Michaël Dudok de Wit, er is weer Peuterbios voor de allerkleinsten en heel veel films voor iets oudere kinderen. Niemand hoeft zich te vervelen!

We kijken naar je uit bij Hoogt on Tour bij De Nijverheid en in Bieb Neude!

Heel veel kinderfilms

bij Hoogt in Bieb Neude vanaf zaterdag 24 december
Start je kerstvakantie op de 24e met de juniorversie van de Dag van de Korte Film. Zeven korte films zonder woorden, dus kijk je ogen uit!
De nieuwe Ernest & Celestine, deze keer belanden zij in Brabbelland.
De geweldige animatiefilm Yuku en de Himalayabloem. Het dappere muisje Yuku gaat met haar ukelele op zoek naar een legendarische Himalayabloem. Deze film is dit jaar tijdens Cinekid uitgeroepen tot beste kinderfilm.
En natuurlijk de klassieker (binnen een half jaar) Knor! Want deze film kun je wel honderd keer zien!
alle jeugdfilms

Peuterbios

bij Hoogt in Bieb Neude op donderdag 29 december en donderdag 5 januari 10:30
Omdat film kijken een van de leukste dingen is die er bestaan, omdat film je fantasie prikkelt en omdat film meer is dan even een beetje afleiding, zie je zes korte films, speciaal geselecteerd voor kinderen van 2,5 tot ongeveer 5 jaar, ingeleid en besproken door filmdocent Hanneke van der Linden en/of Marije Hofland.
Meer informatie

Béla Tarr Retrospectief

bij Hoogt in Bieb Neude van zaterdag 24 december tot donderdag 5 januari

Hoogt on Tour presenteert Béla Tarr | Retrospectief op de grens van 2022 en 2023. Een lezing over en vijf films van een van de meest invloedrijke filmauteurs van de afgelopen dertig jaar. De Hongaar Béla Tarr is zelfs in de wereld van de artcinema een buitenbeentje. Zijn zwart-films bevatten extreem lange takes met personages die doelloos ronddolen. Geluk is een luxe die zij nooit zullen bezitten. Treurig, jawel, maar Mooi Treurig.
Maak je op voor zijn debuut Family Nest op 24 december, over familiebanden. Of voor het zeven-en-een-half uur durende magnum opus Sátántangó op 2 januari.
Meer informatie

The Red Turtle

bij De Nijverheid op donderdag 29 december 20:30

Het Hoogt on Tour-jaar bij De Nijverheid sluiten we op 29 december af met de magisch-realistische animatie The Red Turtle van Michaël Dudok de Wit, een prachtige ode aan de cyclus van het leven.
Meer informatie

Alle films