; Thuis film kijken: onze Picl tips! - Hoogt on Tour Thuis film kijken: onze Picl tips! - Hoogt on Tour
ma 14 dec - 2020 maandag 14 december 2020

Thuis film kijken: onze Picl tips!

De bioscopen en filmtheaters moeten wederom hun deuren sluiten vanwege de verzwaarde coronamaatregelen. Dit geldt natuurlijk ook voor Hoogt on Tour. 

Thuis films kijken en Hoogt on Tour en ons steunen tijdens deze lockdown? Onze theaterpagina op Picl is een schatkamer aan recente films. En die kun je gewoon lekker thuis kijken. Onder een dekentje op de bank met een zak chips of een goed glas wijn. Of stiekem in je net iets te lange thuiswerk-lunchpauze. Hier alvast drie tips ter inspiratie!

The Human Voice

Een vrouw (Tilda Swinton) wacht wanhopig op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers en hond staan klaar, maar hij komt niet. Tijdens een telefoongesprek met haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk.

Bekijk hier

Swallow

Een ogenschijnlijk perfect gezin heeft alles op een rijtje. Een goede baan, een mooi huis en ook nog eens in verwachting van een kindje. Maar achter de schone schijn voltrekt zich een drama als de jonge aanstaande moeder een gevaarlijke eetstoornis ontwikkelt.

Bekijk hier

Tove

In het jaar 1945, na de Tweede Wereldoorlog, voelt de kunstenaar Tove Jansson een hernieuwde artistieke en sociale vrijheid. In de jaren die volgen vecht ze zich vrij van de huisje-boompje-beestje verwachtingen die de maatschappij haar oplegt.

Bekijk hier