ma 14 dec - 2020 maandag 14 december 2020

Thuis film kijken: onze Picl tips!

De bioscopen en filmtheaters moeten wederom hun deuren sluiten vanwege de verzwaarde coronamaatregelen. Dit geldt natuurlijk ook voor Hoogt on Tour. De programmering van Hoogt in Bieb Neude ligt tot 19 januari stil en ook de vertoning van Antichrist in De Nijverheid op kerstavond gaat niet door.

Thuis films kijken en Hoogt on Tour en ons steunen tijdens deze winterlockdown? Onze theaterpagina op Picl is een schatkamer aan recente films. En die kun je gewoon lekker thuis kijken. Onder een dekentje op de bank met een zak krakende kerstkransjes. In bed met een glas gluhwijn (we zullen het niet verder vertellen). Of stiekem in je net iets te lange thuiswerk-lunchpauze. Hier alvast drie tips ter inspiratie!

Un homme et une femme

Ruim vijftig jaar geleden vormden Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée een hartstochtelijk liefdespaar in de klassieker Un homme et une femme (1966). Onlangs is de film gerestaureerd en vanaf nu weer te zien in het filmtheater en op Picl. Hij is autocoureur, zij werkt als scriptgirl. Als ze elkaar ontmoeten op de kostschool voor hun kinderen is dat het startpunt van een romance. Voorzichtig, want beiden hebben hun eerdere partners verloren. Kan de liefde opnieuw ontbranden?

Bekijk hier

La Última Primavera

In een sloppenwijk net buiten Madrid loopt de spanning hoog op wanneer de bewoners hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht. La última primavera (‘De laatste lente’) van de Nederlands-Spaanse regisseur Isabel Lamberti won de New Directors Award op het filmfestival van San Sebastián en werd geselecteerd voor het ACID-programma van Cannes, gericht op beginnende filmmakers.

Bekijk hier

Misbehaviour

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven. Naast Bob Hope spelen bekende acteurs als Keira Knightly, Rhys Ifans en Lesley Manville een rol in Misbehaviour.

Bekijk hier