vr 20 dec - 2019 vrijdag 20 december 2019

Ontwikkeling de Machinerie kan van start!

We zijn heel blij je te kunnen laten weten dat de gemeenteraad vandaag heeft besloten om te investeren in de Machinerie, de nieuwe innovatieve plek voor film en beeldcultuur in het Werkspoorkwartier! In het gebouw aan de Gietijzerstraat worden multifunctionele filmzalen gebouwd waar de programmering van Hoogt on Tour weer een vaste plek krijgt in de stad. Daarnaast komt er een grote eventruimte en expositieruimte voor fotografie en extended reality en diverse kantoorruimtes en werkplekken. Met aansprekende horeca ontstaat een levendige uitgaansplek voor omwonenden, de stad en de regio met nationale aantrekkingskracht.

Het unieke aan de Machinerie is dat aanbod voor publiek, educatie, talentontwikkeling en ondernemerschap onder één dak samenkomen en elkaar versterken. Daarmee biedt de Machinerie een inspirerend klimaat voor de ontwikkeling en het tonen van alle vormen van film en beeldcultuur. De Machinerie verwacht in het voorjaar van 2022 open te gaan.

Vele partijen maken samen de Machinerie

De Machinerie is het resultaat van een samenwerking tussen ontwikkelaar EWU (Erfgoed Werkspoor Utrecht) en vier kernpartners: het Nederlands Film Festival, Hoogt on Tour en FOTODOK. Ook zal veelvuldig worden samengewerkt met partijen als de HKU, creatieve opleidingen in het MBO, Creative Coding Utrecht, bedrijven als Indyvideo, Job, Joris & Marieke en andere animatiestudio’s en festivalorganisaties als Impakt en het nieuwe Kaboom Animation Festival.

Naast een publieksfunctie met horeca biedt de Machinerie ook werk- en kantoorruimtes aan de kernpartners en andere bedrijven en organisaties uit de audiovisuele sector. Samen creëren zij een community die het gebouw tot een levendige, inspirerende plek maakt.

Het Hoogt on Tour-team wil je bedanken voor je steun en belangstelling de afgelopen tijd. Graag tot ziens je bij een van onze Hoogt on Tours in 2020 en natuurlijk op termijn in de Machinerie!

Fotocredit: Sacred Hill, een installatie van Klasien van de Zandschulp, Ali EslamiMamali Shafahiwereldpremière NFF 2019 © Anita Bharos, LAB8WORKS