zo 11 okt - 2020 zondag 11 oktober 2020

Nieuwste titels op Picl! Film kijken vanaf je eigen bank.

Met Picl zie je de nieuwste en populaire titels ook vanaf je eigen bank. Klik hier voor het hele aanbod.

Corpus Christi

Nú in de bioscoop én al op Picl te zien. Na een daverende première in wel 58 bioscopen (ja, ook bij Hoogt on Tour, draait dagelijks!) ontving de film lovende recensies. ‘Regisseur Jan Komasa bewijst zich als één van de interessantste nieuwe gezichten van de Europese cinema.’ (De Volkskrant), ‘Een gelaagd drama dat niet volgens de platgetreden paden verloopt.’ (AD), ‘Corpus Christi daagt uit om te reflecteren op de paradoxen van het menselijk bestaan.’ (Het Parool).

Corpus Christi is een krachtig Pools drama met scherpe humor, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken. Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar ontmaskering ligt op de loer en de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt wordt steeds groter.

Zie Corpus Christi op Picl.

 

Kapsalon Romy

Winnaar van maar liefst vier Gouden Kalveren: Beste Regie (Mischa Kamp), Beste Scenario (Tamara Bos), Beste Actrice (Beppie Melissen) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Noortje Herlaar).

Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet. En ook heeft oma Stine niet zo’n zin om steeds op haar kleindochter te passen terwijl ze nog steeds actief is als kapster. Maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Prachtige jeugdfilm over dementie.

Zie Kapsalon Romy op Picl