di 9 okt - 2018 dinsdag 9 oktober 2018

Filmtheater ’t Hoogt krijgt team van programmeurs

Filmtheater ‘t Hoogt krijgt vanaf 1 november een nieuw programmeursteam, bestaande uit Miranda van Gelder, Michiel Langbroek en Leendert Oostlander. Dit team zal zich inzetten voor een onderscheidende programmering, specials en de ontwikkeling naar Podium voor Film en Beeldcultuur in het Werkspoorkwartier.

De creatieve alleskunners zijn elk vanuit verschillende hoeken al jarenlang aan ‘t Hoogt verbonden. Zij zullen de programmering van kwaliteitsfilms die nergens anders in Utrecht te zien zijn voortzetten en verder aanscherpen. Van Gelder: “Onze focus ligt op de actualiteit en urgentie van een film en de verwondering die een film kan oproepen.” Van Gelder heeft de afgelopen jaren mede binnen ‘t Hoogt ervaring opgedaan als programmeur. Ook was ze werkzaam in de post-productie en bij binnen- en buitenlandse filmfestivals.

Verder dan film

Langbroek en Oostlander gaan, na jarenlang een verscheidenheid van programmamakers ondersteund te hebben, aan de slag met activiteiten die verder gaan waar de filmvertoning ophoudt. Oostlander: “We willen in de laatste maanden van dit jaar op zoek gaan naar de grenzen van film en beeldcultuur. Knallend er uit gaan, met vreemde, mooie, geestige, ontroerende, experimentele events, waarbij we terugkijken in ons 45-jarig verleden en vooruit kijken naar de toekomst.” Directeur Rianne Brouwers is erg blij met deze brede inzet: “Binnen het team heeft ieder zijn eigen expertise. Op deze manier kunnen we een nieuwe werkwijze ontwikkelen die we in 2020 in het Werkspoorkwartier als Podium voor Film en Beeldcultuur nodig hebben om een brede en vernieuwende programmering aan te kunnen bieden.”

Virtual Reality

Afgelopen maand is Eric Diepeveen toegetreden als lid van de Raad van Toezicht. Diepeveen werkt bij Talespin (voorheen Sticky Studios) als productmanager. Daar is hij verantwoordelijk voor SAAS mobiel, VR, en AR titels. Met zijn kennis van nieuwe technologische ontwikkelingen en middelen zoals Virtual Reality (VR) is hij een aanwinst voor de Raad van Toezicht met het zicht op de toekomst in het Werkspoorkwartier. Diepeveen: “Met de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality en andere technologieën ontstaan nieuwe vormen van beeldende kunst en bewegend beeld. ’t Hoogt gaat het voor het publiek mogelijk maken om op laagdrempelige wijze in contact te komen met deze toekomst van het medium.”

Films die er toe doen

Filmtheater ‘t Hoogt vertoont films die er toe doen. Het aanbod bestaat voornamelijk uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert het theater daarnaast unieke films uit het buitenland, re-releases en klassiekers. Daarbij wordt teruggekeken op een rijke filmgeschiedenis en vooruitgeblikt naar de nieuwste ontwikkelingen in de beeldcultuur. In 2020 gaat ’t Hoogt verder als Podium voor Film en Beeldcultuur op een nieuwe locatie in het Werkspoorkwartier.