do 23 apr - 2020 donderdag 23 april 2020

Nieuw op Picl!

Niet één, niet twee, maar drie nieuwe films op Picl vandaag! Zo komen we toch een beetje in de buurt van dat donderdaggevoel: je verheugen op de nieuwe films die uitkomen. Had je Picl al helemaal uitgespeeld? Dit zijn de films die vandaag zijn toegevoegd.

Days of Cannibalism

Een western documentaire? Ja, een western documentaire. Days of Cannibalism toont hoe de komst van economische migranten uit China de machtsbalans in Lesotho overhoop gooit. Oude wetten en oude goden worden in twijfel getrokken. De onbeteugelde krachten van het kapitalisme worden diepgevoeld in de plattelandsgemeenschappen, waar een nieuwe orde zich ontwikkelt. Een sluimerende agressie dreigt tot uitbarsting te komen. Terwijl oude structuren vervagen, neemt één regel de overhand: eet of word gegeten.

De film ging in première tijdens het filmfestival van Berlijn en is nu exclusief op Picl te zien.

Bekijk hier

Il Traditore

Liefhebbers van maffiafilms mogen Il Traditore absoluut niet missen. De film vertelt het waargebeurde verhaal achter het Maxi-proces (1986-1992) tegen de maffia in Palermo. Begin jaren ’80 blijkt de vrede binnen de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, van korte duur. Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen stuk voor stuk omgelegd. Wanneer Buscetta opgepakt wordt en uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de zwijgplicht doorbreken.

Bekijk hier

Blind Spot

De Noorse dramafilm Blind Spot is geschoten in single shot en voltrekt zich in realtime. Maria en Anders genieten samen met hun twee kinderen van een gelukkig leven. Maar na een onverwachte gebeurtenis wordt alles in hun leven in twijfel getrokken. Het gezin komt samen en probeert om te gaan met de gebeurtenissen. Maar de ontstane paniek zorgt voor hevige verwijten en hun zorgeloze bestaan lijkt opeens verder weg dan ooit.

Bekijk hier