do 24 sep - 2020 donderdag 24 september 2020

Nederlands Film Festival 2020 – Het Gouden Kalf is weer in de stad!

Ondanks dat het Nederlands Film Festival dit jaar een wat afgekalfde (woordgrapje moet kunnen) versie is van wat we gewend zijn, gonst het toch wel in de stad. Voor een enkele live festivalpremière blikken we toch even wat langer in de garderobekast, maar zitten we ook comfortabel wat talks en masterclasses online te bekijken.

Foto: @NFF Desiree Schippers

Van 25 september tot 3 oktober – de 40ste editie van het NFF

Deze 40ste editie heeft het NFF, om begrijpelijke redenen, verspreid over wel 70 steden in Nederland en veel gebeurt er dit jaar ook online. Veel films kun je als publiek online bekijken! Je kunt het hele programma zien op filmfestival.nl.

Festivalpremières te zien bij Hoogt on Tour

We hebben een mooie selectie gemaakt uit het grote aanbod festivalpremières en sommige ervan zullen we ook na het festival prolongeren.

Buladó – Kenza, die opgroeit op vaders autosloperij in de binnenlanden van Curacao, probeert zijn weg te vinden tussen de levenswijze van zijn opa en die van zijn vader. Deels gebaseerd op een lokale slavensage.

De Vogelwachter – De vogelwachter is zielsgelukkig met zijn post op een afgelegen eiland. Tot hij hoort dat zijn post wordt opgeheven. Met Freek de Jonge die wedijvert met de prachtige natuurbeelden in de hoofdrol.

I.M. – Bingewatchen in de bios. Deze verfilming naar het gelijknamige boek van Connie Palmen over haar hartstochtelijke en onstuimige relatie met Ischa Meijer. Mooi en oprecht neergezet door Michiel van Erp na zijn succesvolle serie Ramses.

Kom Hier Dat Ik U Kus – Boekverfilming van de bestseller van Griet op de Beeck en het speelfilmdebuut van regisseursduo Sabine Lubber Bakker en Niels van Koevorden. Zij wonnen eerder een Gouden Kalf met de Vlaamse docu ‘Ne Me Quitte Pas’.

La Última Primavera –  Aangrijpend, intiem portret over een Spaanse familie in een sloppenwijk net buiten Madrid. Zij krijgen te horen dat het land is verkocht en dat alle bewoners hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Machteloos strijdt de vader tegen het bureaucratisch systeem. Deze film komt ook na het NFF in ons programma.

Buiten is het feest – Gebaseerd op de roman van Arthur Japin, geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen. Over volgens regisseur Nesna de grootste taboes: seksueel misbruik van kinderen in de familiesfeer. Met Abbey Hoes en Georgina Verbaan in de hoofdrollen. Deze film komt ook na het NFF in ons programma.

Het komt voor dat gereserveerde kaartjes niet worden opgehaald. Het is mogelijk om bij de kassa (filmzaal Hoogt in Bieb Neude, 2e verdieping) te wachten tot vlak voor de voorstelling of er nog plaats is.