; Thuis jeugdfilms kijken via Picl - Hoogt on Tour Thuis jeugdfilms kijken via Picl - Hoogt on Tour
do 25 feb - 2021 donderdag 25 februari 2021

Thuis jeugdfilms kijken via Picl

Met kinderen naar de film zit er vanwege de lockdown even niet in. Gelukkig zijn er in online filmhuis Picl ook een aantal jeugdfilms te zien. Dé manier om de donkere dagen in lockdown door te komen.

Als je via onze theaterpagina een film huurt, ontvangen wij een kleine donatie. Zeer welkom in deze moeilijke tijd. Alvast bedankt en veel kijkplezier!

The Secret Garden

De 10-jarige Mary Lennox wordt opgevangen door haar oom in Engeland, wanneer haar ouders komen te overlijden. Daar ontmoet ze Colin, haar zieke neefje die niet naar buiten mag. In het grote landhuis gaan ze samen op avontuur, en ontdekken ze een mysterieuze deur…

Bekijk hier

Jackie en Oopjen

De 12-jarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder heeft er een belangrijke baan als conservator. Als Jackie na sluitingstijd langs het beroemde Rembrandt-portret van Oopjen Coppit loopt, volgen de ogen van het schilderij haar. Plots stapt Oopjen uit het schilderij en staat ze recht voor Jackies neus. Ze dacht dat Jackie haar langverloren zusje was. Oopjen is radeloos. De stoere Jackie besluit haar te helpen bij de zoektocht naar haar zusje.

Bekijk hier

Calamity

Deze prachtige animatie vertelt het verhaal van hoe de 12-jarige Martha Jane uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in het oude Wilde Westen. Winnaar van de juryprijs voor beste kinderfilm van Cinekid 2020.

Bekijk hier

Yakari

Gebaseerd op de beroemde stripboeken, brengt deze animatiefilm je de wildste avonturen van het kleine Sioux jongetje genaamd Yakari. Terwijl zijn stam klaar staat om verder te trekken, vertrekt de jonge Yakari om de sporen te volgen van Kleine Bliksem: een ontembare mustang.

Bekijk hier

Pinocchio

Voor de wat oudere kinderen is er de nieuwste verfilming van Pinocchio. Beroepsdruktemaker Roberto Begnini (bekend van La Vita È Bella} blies het verhaal nieuw leven in, met als resultaat een oogstrelende ode aan het klassieke Italiaanse sprookje over houtsnijder Gepetto en zijn houten pop, die op magische wijze tot leven komt. Een fraaie, spannende film.

Bekijk hier