wo 2 jan - 2019 woensdag 2 januari 2019

Hoogt on Tour

Filmtheater ’t Hoogt neemt afscheid van de locatie in de binnenstad.

In 2019 gaat ’t Hoogt met ‘Hoogt on Tour’ op tournee met filmvertoningen op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ’t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers.

Hoogt on Tour programma

De eerste On Tour-locaties zijn bekend: ZIMIHC Stefanus, Metaal Kathedraal, Parel van Zuilen en De Nijverheid. In de loop van het jaar worden nog meer locaties aan dit rijtje toegevoegd. Ook heeft ’t Hoogt het voornemen om in de zomer films in de open lucht te vertonen op erfgoedlocaties. Daarnaast blijft ’t Hoogt actief met de educatieve programma’s voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Culturele Zondag Go West – Central Studio’s Werkspoorkwartier

Zondag 14 april – een programma vol korte films en een animatieworkshop.

CineCuisine  – ZIMIHC theater Stefanus

Op vrijdagavond, een avondje uit in Overvecht met CineCuisine; culinaire filmavond uit verschillende werelddelen. ’t Hoogt programmeert een speciale film uit de regio en ZIMIHC theater Stefanus verzorgt een passend buffet en live-muziek.

CineMekka – Metaal Kathedraal

Onderuitgezakt film kijken onder de eeuwenoude spitsbogen van het Hemelryck bij de cultureel ecologische broedplaats Metaal Kathedraal. Rondom een bepaald thema selecteert Hoogt On Tour elke 1e zondag van de maand een prachtige film en verzorgt Metaal Kathedraal een verrassend en bijpassend randprogramma. Na afloop van de film is het mogelijk om bij Metaal Kathedraal te eten.

CineArt – De Nijverheid

Elke laatste donderdag van de maand, een filmavond omlijst met een inspirerend randprogramma dat is opgesteld door kunstenaars van de Nijverheid of hun vrienden. Vooraf kunnen de bezoekers ter plekke genieten van een maaltijd van een van de koks die aan De Nijverheid is verbonden. Verwacht het onverwachte, het vreemde en vooral een gezellige en verrassende avond.

CineMuziek – De Parel van Zuilen

Muzikale filmavonden in de Parel van Zuilen. Elke derde woensdagavond van de maand ben je welkom voor een mooie en interessante muziekfilm of documentaire.

Tickets en programma Hoogt on Tour

Meer informatie over het programma wordt bekend gemaakt op onze website en via social media. Tickets zijn hier te koop.

Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets!

Thuis arthouse films kijken met Picl

De nieuwste films en documentaires van Filmtheater ’t Hoogt zijn in 2019 ook weer thuis te zien. Voor € 8,50 kunnen bezoekers via www.hoogt.nl op tv, laptop, tablet of smartphone naar het aanbod kijken.

Podium voor Film en Beeldcultuur

’t Hoogt streeft ernaar om in 2020 in Het Werkspoorkwartier als Podium voor Film en Beeldcultuur te openen. In 2019 worden daarom op diverse locaties in het Werkspoorkwartier al kleine events georganiseerd voor diverse doelgroepen. Zo kan iedereen het Podium voor Film en Beeldcultuur al een beetje ervaren en nieuwe ideeën en initiatieven aandragen. Er worden de komende tijd nieuwe samenwerkingen aangegaan en bestaande samenwerkingen met gevestigde organisaties en jonge makers worden uitgebouwd.

Meer informatie

Zorg dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen via onze nieuwsbrief en Facebook, Twitter en Instagram. Of stuur een mailtje naar info@hoogt.nl.

Foto bij dit bericht: © Cartesius Museum, Erik Uitenbogaard