ma 8 apr - 2019 maandag 8 april 2019

Hoogt on Tour tipt: ‘Schapenheld’ op Picl

“Een prachtige documentaire die een romantische beeld van een schaapherder laat zien, maar ook de harde strijd die hij moet leveren om zijn vak uit te kunnen voeren. Een visueel verbluffende film met oprechte personages die een belangrijk verhaal vertellen.”

Miranda van Gelder // Programmeur bij Filmtheater ’t Hoogt

Schapenheld

Een vrijgevochten Brabantse schaapsherder worstelt met zijn idealen; kan hij als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid?

De Brabantse Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapsherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende vinexwijken en industrieterreinen en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen?

‘Als er een ooit een prijs bestaat voor de mooiste drone-filmbeeld mag Schapenheld winnen…Hypnotiserend mooi, nooit eerder zo gezien’ ★★★★ Volkskrant

‘Een compleet verhaal, afgewisseld met prachtige beelden en schitterende personages’ ★★★★ ½ Filmvandaag

‘Een aanrader…oprechter dan Stijn kom je ze bijna niet meer tegen’ ★★★★ De Protagonisten

Schapenheld is tot 22 juni 2019 te zien via Hoogt on Tour bij Picl!

Hoogt on Tour bij jou thuis

Via Picl bekijk je voor €8,50 per film het actuele filmaanbod van Filmtheater ‘t Hoogt op je tv, laptop, tablet of smartphone. Picl is een samenwerking tussen 14 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie en wordt daarnaast ondersteund door een groot deel van de Nederlandse filmindustrie. Met Hoogt on Tour bij Picl heb je niet alleen ons meest actuele filmaanbod bij je thuis, je steunt er door te kijken ook de Nederlandse Filmindustrie mee! Picl is geen abonnement, je rekent per film af.

Bekijk Schapenheld online via Hoogt on Tour bij Picl

Totale online filmaanbod Hoogt on tour bij Picl

Filmagenda Hoogt on Tour