zo 9 feb - 2020 zondag 9 februari 2020

Hoogt on Tour zoekt Vrijwilligerscoördinator

Hoogt on Tour is op zoek naar een Vrijwilligerscoördinator

(onbezoldigd, M/V/X, 4-6 uur per maand)

Hoogt on Tour is een kleine, veelzijdige organisatie die opereert in een dynamisch en creatief werkveld. De films die Hoogt on Tour laat zien, zijn altijd bijzonder: in cinematografie, verhaal, onderwerp, culturele achtergrond of een combinatie daarvan. Als culturele instelling hebben we een artistieke rol en zijn we maatschappelijk betrokken. Onze kracht zit in wat ons uniek maakt: onze bijzondere samenwerkingen en onze programma’s waarin film of de maatschappij centraal staan. Op basis van onze sterke kwaliteitsprogrammering zorgen we voor verdieping en educatie. Onderaan deze vacature lees je meer over Hoogt on Tour.

Hoogt on Tour zoekt een vrijwilligerscoördinator die de transitie kan begeleiden van het filmtheater dat het was in de binnenstad, via een filmtheater zonder vaste locatie op dit moment, naar een podium voor film en beeldcultuur in het Werkspoorkwartier in de toekomst. De vrijwilligerscoördinator is een vrijwillige functie die de verbinding vormt tussen de programmeur, de operateur en de staf aan de ene kant en de vrijwilligers aan de andere kant. De vrijwilligerscoördinator houdt ruggespraak met de facilitair producent en directeur over alle relevante zaken. Met jouw inzet zorg je ervoor dat de filmvertoningen van Hoogt on Tour soepel verlopen en dat de vrijwilligers zich thuis voelen bij de organisatie.

Vrijwilligers

De vrijwilligers helpen ons met name bij de kaartverkoop en publieksbegeleiding op locatie. Daarnaast zijn er enkele vrijwilligers die de staf helpen bij bijvoorbeeld communicatie, educatie of productie. Filmtheater ’t Hoogt had tot en met december 2018 dagelijkse filmprogrammering in drie zalen en kon dat doen dankzij zo’n 40 vrijwilligers. Nu we deze locatie hebben moeten verlaten en de nieuwe locatie nog in voorbereiding is, programmeren we op locatie door de hele stad: Hoogt on Tour. Ook daar kunnen we draaien dankzij de hulp van vrijwilligers. Vanaf april komt daar een vaste locatie bij, waar we zes dagen per week films zullen vertonen: de filmzaal in Bibliotheek Neude.

Dit ga je doen:
 • Je werft nieuwe vrijwilligers en voert intakegesprekken met hen.
 • Je beheert de vrijwilligersregistratie en stelt vrijwilligersovereenkomsten op.
 • Je bent verantwoordelijk voor de roosters.
 • Je onderhoudt regelmatig contact met de vrijwilligers. Je informeert hen en stimuleert hun betrokkenheid bij Hoogt on Tour. Waar nodig coach je hen of breng je hen in contact met deskundigen of andere vrijwilligers.
 • Je voert jaarlijks functioneringsgesprekken met de vrijwilligers.
Dit ben jij:
 • Je bent een echte regelaar.
 • Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen.
 • Je bent zelfstandig en proactief
 • Je houdt van film.
 • Je woont in (omgeving) Utrecht.
 • Een achtergrond in HR (ervaring met werving en selectie) is een pre.
Dit bieden we jou:
 • Het gaat om een functie op vrijwillige basis.
 • Wij bieden je een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.
 • Een afwisselende, zelfstandige rol in een kleine, dynamische organisatie in ontwikkeling,
 • Je doet waardevolle ervaring op in een coördinerende rol, met een grote en diverse groep vrijwilligers.
 • Je kunt zelf je uren flexibel inplannen.
 • Een medewerkerspas waarmee je gratis naar onze films kunt.

Hoogt on Tour vindt diversiteit en inclusie belangrijk en wil graag gelijkwaardig toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom verwelkomen wij graag mensen die ons helpen de samenleving beter te representeren, ook al voldoe je niet aan alle functie-eisen.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze functie? Mail dan je CV en een korte motivatie naar info@hoogt.nl o.v.v. vacature vrijwilligerscoördinator. Je kunt reageren tot en met 1 maart 2020. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Michiel Langbroek of Rianne Brouwers op 030 – 231 22 16. Meer informatie over Hoogt on Tour vind je op www.hoogt.nl.

Meer over Hoogt on Tour

Vanaf 2 april 2020 heeft Hoogt on Tour een eigen filmprogrammering in de filmzaal in Bibliotheek Neude in Utrecht. Ook worden films op locatie vertoond en ligt de focus op educatie. Daarnaast heeft Hoogt on Tour de ambitie om op een nieuwe locatie in het Werkspoorkwartier in Utrecht, als onderdeel van de Machinerie, het podium voor film en beeldcultuur in Utrecht te worden. Naast film zullen we ook daar speciale aandacht besteden aan educatie, nieuwe makers en andere visuele uitingen op het gebied van bewegend beeld. We verwachten begin 2022 open te gaan in de Machinerie.

Cultureel ondernemerschap is voor Hoogt on Tour van groot belang. De medewerkers zijn ondernemend en zien kansen voor onze organisatie, ook met betrekking tot nieuwe partners, nieuwe markten en nieuwe doelgroepen. Daarom werken we veel samen met andere partijen zoals kunstenaars en instellingen.