za 4 mei - 2019 zaterdag 4 mei 2019

Hoogt on Tour tipt ‘Buñuel in the Labyrinth of the Turtles’ op Picl

Bekijk voor €8,50 via picl

“Buñuel in the Labyrinth of the Turtles is een animatiefilm die het verhaal vertelt van het moeizame maakproces van Las Hurdes, een korte film van de beroemde filmmaker Luis Buñuel. Een intrigerende film met humor die bij vlagen, hoe kan het ook anders, het surrealisme omarmt. Een aanrader voor elke filmliefhebber.”

Miranda van Gelder – programmeur Hoogt on Tour

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles

Surrealistisch filmmaker Luis Buñuel wordt in animatie gevolgd op een cruciaal moment in zijn carrière. Met vriend en geldschieter Ramón Acín zet Buñuel zich aan de opnamen van Las Hurdes, een ‘documentaire’ over de inwoners van de allerarmste streek van Spanje.

Na de première van L’âge d’ôr (1930) – Buñuels tweede samenwerking met Salvador Dalí – zit de jonge kunstenaar volledig aan de grond. Maar er is hoop: Buñuels vriend, de beeldhouwer Tamón Acín, speelt mee in de loterij en wint een aanzienlijk bedrag. De twee trekken naar Extremadura om een antropologische film te maken over de inwoners van het dorp Las Hurdes.

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles reconstrueert de making of. De later onder Franco verboden film was een aanklacht tegen de afschuwelijke armoede van Las Hurdes. De makers voelden zich vrij om de waarheid in dienst te stellen van de verbeelding; kinderen moesten mooi dood liggen voor het effect en een kudde geiten werd met geweerschoten het ravijn in gejaagd.

De film toont een Buñuel in de greep van dromen en herinneringen, vooral aan zijn voormalige vriend Dalí. De kijker is getuige van de geboorte van ‘Buñuel’, de archetypische surrealistische filmer die de wereld zou verbazen met klassiekers als Belle de jour, Le charme discret de la bourgeoisie en Tristana.

‘Mooi geanimeerd, opzienbarend en heel informatief’ ★★★★ VPRO Cinema

‘Fascinerend verhaal over Buñuel’ ★★★ Volkskrant

Land Nederland en Spanje // Taal Spaans // Ondertitels Nederlands // Speelduur 80 min. // Regisseur: Salvador Simó // Distributeur Periscoop Film // Acteurs: Jorge Usón (Stem), Fernando Ramos (Stem), Luis Enrique de Tomás (Stem), Cyril Corral (Stem)

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles is tot 19 augustus 2019 te zien via Hoogt on Tour bij Picl!

Hoogt on Tour bij jou thuis

Via Picl bekijk je voor €4,99 of €8,50 per film het actuele filmaanbod van Filmtheater ‘t Hoogt op je tv, laptop, tablet of smartphone. Picl is een samenwerking tussen 14 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie en wordt daarnaast ondersteund door een groot deel van de Nederlandse filmindustrie. Met Hoogt on Tour bij Picl heb je niet alleen ons meest actuele filmaanbod bij je thuis, je steunt er door te kijken ook de Nederlandse Filmindustrie mee! Picl is geen abonnement, je rekent per film af.

Bekijk Buñuel in the Labyrinth of the Turtles online via Hoogt on Tour bij Picl

Totale online filmaanbod Hoogt on tour bij Picl

Filmagenda Hoogt on Tour