ma 10 feb - 2020 maandag 10 februari 2020

Vanaf april kwaliteitsfilms te zien aan de Neude

Vanaf donderdag 2 april heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om zijn bijzondere films te vertonen. In de filmzaal van Bibliotheek Neude zal Hoogt on Tour zes dagen per week premièrefilms programmeren onder de naam Hoogt Bieb Neude. Dit is voor Hoogt on Tour een mooie gelegenheid om weer een actieve rol te spelen in de binnenstad.

Update 29 mei 2020: In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus werd eind maart besloten de opening van Hoogt in Bieb Neude op te schuiven. Hoogt in Bieb Neude gaat van start op donderdag 27 augustus. De volledige programmering van de filmzaal en ticketverkoop is binnenkort te vinden via onze filmpagina.

Bibliotheek Utrecht en Hoogt on Tour werken al enige jaren samen om het Utrechtse publiek kennis te laten maken met kunst en cultuur. Deze samenwerking wordt nu voortgezet in de nieuwe Bibliotheek Neude. In de filmzaal programmeert Hoogt on Tour van dinsdag tot en met zondag bijzondere, onalledaagse films met inhoud. De focus ligt hierbij op documentaires, films van eigen bodem en jeugdfilms. Ook boekverfilmingen krijgen de aandacht.

Samenwerking

“Deze samenwerking met Bibliotheek Utrecht komt voor ons op het juiste moment” zegt Rianne Brouwers, directeur van Hoogt on Tour. “We zijn begin dit jaar van start gegaan met de ontwikkeling van de Machinerie in het Werkspoorkwartier, maar zullen daar pas begin 2022 voor publiek open kunnen gaan. Het is geweldig dat we de stad en onze bezoekers de komende jaren ook al kunnen voorzien van artistieke kwaliteitsfilms in Bibliotheek Neude.”

Ook Film in de Bieb, het gezamenlijke programma van Bibliotheek Utrecht en Hoogt on Tour, vindt vanaf april een plek in Bibliotheek Neude. Deze filmserie, met na afloop van de film een vraaggesprek met een passende gast, vindt maandelijks plaats. Hoogt on Tour blijft tevens actief buiten de binnenstad met filmvertoningen in De Nijverheid, Molen de Ster en de Parel van Zuilen.

Ton van Vlimmeren, directeur Bibliotheek Utrecht: “Bibliotheken bieden al lang veel meer dan alleen boeken. Naast debat en ontmoeting zijn ook films en documentaires onderdeel van het veelzijdige aanbod. Daarom zijn we heel blij met de samenwerking met Hoogt on Tour.”

13 maart opent in het voormalige postkantoor Bibliotheek Neude, een laagdrempelige ontmoetingsplek om met elkaar en de wereld in contact te komen. Met een theater, filmzaal, tribune, podium, stadsstudiehuis, laboratorium voor 21-eeuwse vaardigheden en diverse vergader- en werkruimten brengt de bibliotheek de collectie tot leven.

Help jij mee?

Help jij mee om onze filmprogramma’s in Bibliotheek Neude tot een succes te maken. We zijn nog op zoek naar meerdere vrijwilligers! Lees hier meer en meld je aan!