vr 10 apr - 2020 vrijdag 10 april 2020

Gratis on demand filmtips

Al bijna een maand blijven we thuis en het on demand aanbod is er niet kleiner op geworden. Hoeveel tips heb jij al opgeslagen in je favorietenlijstje en hoeveel heb jij ervan gekeken? Scroll jij ook heel de avond door Netflix zonder een keuze te maken omdat het aanbod te groot is? Geen paniek, Hoogt on Tour tipt je vier originele on demand opties. Prettige bijkomstigheid: ze zijn allemaal gratis!

MUBI

Allereerst hebben we een leuk cadeautje voor je! Omdat onze On Tours zijn afgelast en de opening van Hoogt in Bieb Neude is uitgesteld mogen we jullie drie maanden gratis MUBI aanbieden. MUBI is een on demand service met bijzonder aanbod. Recente festivalhits, klassiekers, verborgen pareltjes uit alle uithoeken van de wereld in alle genres: je vind het op MUBI. Iedere dag verschijnt er een nieuwe film, maar er verdwijnt ook iedere dag een titel van het platform. Zo blijft het aanbod beperkt, maar wel afwisselend. Makkelijker keuzes maken dus! Via onderstaande knop sluit je een gratis abonnement af.

Ga naar MUBI

Drie gratis docu’s van Penny Lane

Documentaires zijn er ook in overvloed. NPO Start biedt veel docu’s aan en ook IDFA heeft meer dan 300 gratis films beschikbaar gemaakt. Buiten deze grote platforms is er ook veel te vinden. Het is alleen even zoeken. Via De Filmkrant stuitten wij op de Amerikaanse documentairemaker Penny Lane, die via haar Vimeoprofiel drie van haar films gratis aanbiedt. Een cadeautje, want haar creatieve documentaires – waarin allerlei materiaal wordt gebruikt – zijn nauwelijks te zien in Nederland. Een absoluut hoogtepunt uit haar oeuvre is NUTS! – een film over een arts uit Kansas die in 1917 ontdekt dat de testikels van geiten gebruikt kunnen worden als transplantaties voor mannen met impotentie. En ja, deze film is zo gek als het klinkt.

Via deze link zijn de films van Penny Lane te bekijken.

Cineville Zondagochtendshorts

Niet zoveel tijd of is je aandachtsboog niet al te lang? Geen paniek, het barst online van de korte films. Cineville presenteert iedere zondag (en soms op zaterdag) op hun Facebookpagina een korte film, veelal aangeboden door een van de vele filmfestivals die ons land rijk is. De films zijn doorgaans onder de tien minuten. Perfect om je dag mee te starten of om tussen de bedrijven door toch aan je portie cinema te komen!

Gratis films op IFFR Unleashed

IFFR Unleashed, het on demand platform van International Film Festival Rotterdam, biedt talloze films die ooit op het festival te zien zijn geweest. Vanwege de thuisquarantaines bieden zij nu twee titels gratis aan. Allereerst La Flor. Volgens IFFR ‘een festival op zichzelf: Een film van bijna 14 uur, vertelt in zes verschillende afleveringen, stijlen en genres.’ Ook de Braziliaanse film Neighbouring Sounds van Kleber Mendonça Filho is gratis te zien.  Meanderend langs bewoners van een gegoede middenklassestraat, waar privé-beveiligers hun diensten aanbieden, toont de film de voorkant en keerzijde van de Braziliaanse Droom.

Via deze blogpost lees je hoe je Neighbouring Sounds gratis kijkt. De instructies voor La Flor zijn hier te vinden.

Veel kijkplezier!