do 19 jul - 2018 donderdag 19 juli 2018

Filmtheater ’t Hoogt presenteert openluchtvoorstellingen in de provincie

Filmtheater ’t Hoogt trekt de komende maanden de provincie in. In samenwerking met provincie en gemeente Utrecht organiseert ’t Hoogt in augustus en september Cinema Buiten, openluchtfilmvoorstellingen op bijzondere erfgoedlocaties. Veertien speciaal geselecteerde arthouse films zijn op elf prachtige historische locaties te zien, zoals Kasteel Amerongen, Museum Oud Amelisweerd, Paleis Soestdijk en forten van de Hollandse Waterlinie.

2018 Europees jaar van het Cultureel Erfgoed

De Europese Commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het doel is om zoveel mogelijk mensen ons cultureel erfgoed te laten ontdekken en ervan te laten genieten. Cultureel erfgoed is een belangrijk onderdeel van de Europese identiteit. Erfgoed helpt onze geschiedenis beter te begrijpen.

De provincie Utrecht grijpt dit themajaar aan om het Utrechtse erfgoed in de schijnwerpers te zetten. Geerte Wachter, projectleider Europees Erfgoedjaar Provincie Utrecht: “Het mooie openlucht-filmprogramma maakt het mogelijk de geschiedenis van de provincie Utrecht en de prachtige historische plekken op een hele speciale manier te beleven.”

Filmtheater ’t Hoogt presenteert Cinema Buiten namens de provincie. Directeur Rianne Brouwers: “Als Podium voor Film en Beeldcultuur vinden wij het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen van onze films kunnen genieten. Dit keer gaan we naar de mensen toe, in plaats van dat zij naar ons moeten komen. Dankzij Cinema Buiten kunnen we ook een bijzondere filmbeleving bieden buiten ons theater.”

Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties

In Cinema Buiten toont ’t Hoogt een gevarieerd programma van veertien arthouse films. Zo is de Japanse film Tampopo te zien bij Metaal Kathedraal, met voorafgaand een Japans diner. Daarnaast vier avonden op Paleis Soestdijk, met klassiekers als La Grande Belleza en Amélie – beiden overladen met prijzen, de Franse komedie C’est la Vie bij Huis Doorn, de klassieker 2001: A Space Odyssey in een shelter op Park Vliegbasis Soesterberg – de perfecte locatie voor deze ruimtereis. En de voor-première van de Duits-Engelse documentaire Leaning into the Wind over het werk van landschapskunstenaar Andy Goldsworthy bij Museum Oud Amelisweerd. Het volledige programma staat op www.hoogt.nl/cinemabuiten

Filmtheater ’t Hoogt- 45 jaar

Filmtheater ’t Hoogt bestaat dit jaar 45 jaar en viert dat in september met een feestelijk jubileumfestival. ’t Hoogt opent vensters en biedt een bredere kijk op de wereld. Al 45 jaar vertoont het filmtheater onderscheidende films, structureel Europese prijswinnende producties, wereldcinema en spraakmakende documentaires. Jaarlijks zijn bijna 100 premièrefilms in Utrecht alleen in ’t Hoogt te zien.