wo 19 okt - 2022 woensdag 19 oktober 2022

De samenwerking in de Machinerie gaat niet door

Er is nieuws over de Machinerie. Het is geen goed nieuws.
De ontwikkeling van de Machinerie is stopgezet. De gemeente maakte dit deze ochtend vroeg bekend.

Uit het persbericht:
“Het initiatief voor het plan kwam in 2019 van FOTODOK, Hoogt on Tour en het Nederlands Film Festival in samenwerking met de ontwikkelaar Erfgoed Werkspoor Utrecht (EWU). EWU is de eigenaar van de locatie in de Gietijzerstraat. De Machinerie moest een beeldbepalend centrum worden voor film- en beeldcultuur met nationale uitstraling gericht op talentontwikkeling, educatie, publieksprogrammering en werkplekken voor makers.”

“De reden dat het plan niet verder wordt uitgevoerd, heeft te maken met wereldwijde crises en de gevolgen daarvan voor de investeringen en begrotingen voor alle betrokken partijen. De cultuursector is de klap van de coronatijd nog niet te boven en de toekomst is uiterst onzeker door de huidige enorme prijsstijgingen voor energie- en bouwkosten. De conclusie van alle betrokken partijen is dat het onder deze omstandigheden niet haalbaar en onverantwoord is de Machinerie te realiseren.”

Lees het volledige persbericht van de gemeente

Het is ongelofelijk balen dat het niet gelukt is, de vooruitzichten om van dat gebouw in het Werkspoorkwartier een geweldige plek voor film- en beeldcultuur te maken waren zo mooi.

We gaan met de gemeente in overleg en goed nadenken wat dit betekent voor ons. Tegelijkertijd blijven we ons richten op onze mooie programma’s, zoals komende week ons Cinekidprogramma in Bieb Neude.

Heb je vragen, stel ze gerust via info@hoogt.nl