do 20 aug - 2020 donderdag 20 augustus 2020

Dagelijks kwaliteitsfilms onder de naam Hoogt in Bieb Neude

Vanaf donderdag 27 augustus heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om films te vertonen. In de filmzaal van Bibliotheek Neude zal Hoogt on Tour zes dagen per week premièrefilms programmeren onder de naam Hoogt in Bieb Neude. Dit is voor Hoogt on Tour een mooie gelegenheid om weer een actieve rol te spelen in de binnenstad.  

Bibliotheek Utrecht en Hoogt on Tour werken al enige jaren samen om het Utrechtse publiek kennis te laten maken met kunst en cultuur. Deze samenwerking wordt nu voortgezet in de nieuwe Bibliotheek Neude. In de filmzaal programmeert Hoogt on Tour van dinsdag tot en met zondag bijzondere, onalledaagse films. De focus ligt hierbij op documentaires, films van eigen bodem, films voor specifieke doelgroepen en jeugdfilms. Ook boekverfilmingen krijgen de aandacht.

“We kijken er ontzettend naar uit om weer op dagelijkse basis onze films te kunnen gaan vertonen.” zegt Rianne Brouwers, directeur van Hoogt on Tour. “De samenwerking met Bibliotheek Utrecht geeft ons een geweldige kans om meer aanwezig te zijn in de stad en onze bezoekers weer op een vaste plek te ontvangen.”

Ton van Vlimmeren, directeur Bibliotheek Utrecht: “Bibliotheken bieden al lang veel meer dan alleen boeken. Naast debat en ontmoeting zijn ook films en documentaires onderdeel van het veelzijdige aanbod. Daarom zijn we heel blij met de samenwerking met Hoogt on Tour.”

Naast de vertoningen in Bieb Neude is Hoogt on Tour actief buiten de binnenstad met filmvertoningen op bijzondere locaties, o.a. in De Nijverheid.

Filmprogramma Hoogt in Bieb Neude 
De openingsweek start op donderdag 27 augustus met een vol en divers programma. Van jeugdfilms tot onbekende festivalhits en documentaires! De volledige programmering van de filmzaal en ticketverkoop is vanaf 24 augustus te vinden op hoogt.nl.

Zo is in de openingsweek de Mongoolse film Öndög te zien. Een eenvoudige, maar indrukwekkende film waarin het Mongoolse steppelandschap bijna de hoofdrol speelt. Met zijn betoverende landschapsfotografie, zijn etnografische details en zijn memorabele no-nonsense heldin, is Öndög onweerstaanbaar en verrassend. Een must om op een bioscoopscherm te zien!

Daarnaast zijn er in het openingsweekend twee films te zien in het kader van Queer Film Festival Utrecht. Op vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus is de Panamese film Todos Cambiamos: een inspirerend verhaal over de veranderingen die een gezin doormaakt als een van hen in transitie gaat. De film won eerder de Hivos Proud to Be Me Award op de Roze Filmdagen en is nog niet in Utrecht te zien geweest. Daarnaast zijn er op zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus twee voorpremières van het Chileense El Principe, waarin de 20-jarige Jaime in de gevangenis terechtkomt. Hier ontdekt hij liefde én de mores van het gevangeniswezen.

Voor de allerkleinsten is er de animatiefilm Vogelhuis Verhaaltjes. In deze film voor kinderen vanaf 3 jaar komen illustraties van prachtige prentenboeken tot leven. Negen verhaaltjes over vogeltjes die bijzondere avonturen beleven, verzameld in 45 minuten animatie.

Door de geldende coronamaatregelen is het aantal zitplaatsen in de filmzaal aan de Neude voorlopig beperkt. De kaartverkoop voor Hoogt in Bieb Neude verloopt volledig online via Hoogt on Tour: www.hoogt.nl/biebneude.