; Dag van de Korte Film online - Hoogt on Tour Dag van de Korte Film online - Hoogt on Tour
ma 21 dec - 2020 maandag 21 december 2020

Dag van de Korte Film online

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Helaas niet in de zalen dit jaar, maar niet getreurd: zowel filmprogramma met films van eigen bodem als de korte films voor kinderen zijn online te beleven via Picl. Van Gouden Kalf winnaar tot onontdekte animatieparel: beleef de korte film met ons vanuit je luie stoel.

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te geven aan korte films vieren we al een paar jaar De Dag van de Korte Film, op de kortste dag van het jaar, 21 december, zowel in Nederland als diverse Europese landen.

Hoofdprogramma: films van eigen bodem

Het Nederlands Film Festival, Eye Filmmuseum en Go Short trakteert het publiek op de beste korte films van eigen bodem, zoals Intermission Expedition waar toeristen opmerkelijke excursies ondernemen en Short Trip waarin een groep jonge vrienden verlies op hun eigen manier verwerken. Het programma bevat vijf korte films en een Q&A Patty Stenger en Yvonne Kroese, de makers van Gouden Kalf winnaar See Me, en Cassandra Offenberg, de regisseur van Short Trip. Dit programma is tot maandag 4 januari beschikbaar.

Bekijk via Picl

Jeugdprogramma

Met een  speciaal samengesteld kinderprogramma worden ook de jongste filmliefhebbers getrakteerd op de leukste korte films!  Van vakantie vierende katten tot pannenkoeken bij oma en van trampoline springen tot een fietsenrace met bosdieren. De films bevatten geen dialoog en zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het jeugdprogramma is tot maandag 28 december beschikbaar.

Bekijk via Picl