do 20 mei - 2021 donderdag 20 mei 2021

Benieuwd naar kunst in film?

Dan hebben wij een programma voor jou! Op 8 juni organiseren we een online lezing Film & Kunst, waarin filmdocent Drs. Constant Hoogenbosch laat zien hoe film een nieuwe betekenis kan geven aan kunst.

In de online lezing Film & Kunst gaan we samen met filmdocent Drs. Constant Hoogenbosch in op de relatie tussen film en kunst. Film zelf is een totaalkunst en wordt op zijn beurt beïnvloed door andere kunsten en kunstvormen. In deze lezing kijken we naar film als kunstvorm, naar kunstzinnige films en hoe een regisseur kunstelementen kan inzetten voor een film: zo heeft regisseur Tom Tykwer voor zijn film ‘Perfume’ goed gekeken naar de schilderijen van Caravaggio en verwerkt regisseur Julie Taymor graag kunstvormen in haar films, zoals de schilderijen van Frida Kahlo in de film ‘Frida’ en theatermaskers in de film ‘Across the Universe’. Maar we kijken ook naar de rol van kunstenaars en hun bijdragen aan de film zoals Andy Warhol, Salvador Dalí en Luis Buñuel.

Klinkt dit interessant? Blok dan 8 juni 20:00 in je agenda! Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €9,50 regulier, met kortingen.

Meer lezen over Drs. Constant Hoogenbosch? Klik dan hier.