di 28 apr - 2020 dinsdag 28 april 2020

On demand tips voor kinderen

Is een bioscoopuitje met het gezin vaste prik in de vakanties en weekenden en mis je dat nu enorm? Hoogt on Tour zet de leukste on demand tips voor kinderen (en stiekem meekijkende ouders) op een rij!

Op Picl: De Beroemde Bereninvasie van Sicilië

In ons online theater op Picl hebben bieden we een aantal jeugdtitels aan, bijvoorbeeld De Beroemde Bereninvasie van Sicilië.  In deze fantasierijke, stoere animatie gaat berenkoning Leonzio op zoek naar zijn zoon Tonio, die lang geleden naar de mensenwereld verdween. Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren moeilijk de mensenwereld te bereiken en Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen.

Bekijk hier

Op Vitamine Cineville: O Menino e o Mundo

Ben je Cineviller? Ook op het platform Vitamine Cineville worden zijn jeugdfilms te vinden! Onze favoriet is absoluut O Menino e o Mundo, een geanimeerde roadmovie uit Brazilië over de kleine Menino. Op een dag vertrekt zijn vader naar de grote stad. Menino wil hem zo graag weer zien dat hij naar hem op zoek gaat. Hij stapt in een enorme trein en trekt de grote wereld in. Een wereld met meeslepende muziek, fantastische landschappen, bizarre machines, vreemde steden en eindeloze kleuren. Geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, maar ook voor volwassenen heel leuk!

Bekijk hier

Jeugdfilms op NPO Start

Uiteraard vergeet de publieke omroep de jonge thuiszitters ook niet. Iedere dag worden op Zappbios de leukste kinderfilms uitgezonden en het online archief van NPO Start is onuitputtelijk. Door het aanbod scrollen is al fantastisch, want er zijn geweldige titels te vinden. Van klassiekers als Kruimeltje en Het Zakmes tot animaties van Job, Joris en Marieke, van Jan Svankmajer’s versie van Alice in Wonderland tot korte films voor alle leeftijden!

Bekijk hier

Taartrovers Film Festival

Zit je thuis met je peuter of kleuter en zoek je een leuke activiteit? Neem eens een kijkje bij Taartrovers Film Festival! Het online programma Taartrovers Thuis brengt bijzondere, korte films met daaraan verbonden speelse activiteiten bij iedereen in huis. De films laten je met andere ogen laten kijken naar de wereld om je heen. De kinderen kijken mee, gaan door middel van de activiteiten op onderzoek uit en spelen met hun verbeelding. Twee keer in de week worden er nieuwe korte films gepubliceerd op taartrovers.nl.

Bekijk hier

Taartrovers Film Festival